ОДГОВОР НА САОПШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ

ОДГОВОР НА САОПШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ ОД 30.03.2020. ОБЈАВЉЕНО ПОД НАСЛОВОМ

„Војска Србије сигуран ослонац своје државе и свих грађана у борби против корона вируса“

Челни људи Министарства одбране морају да схвате да није свака критика злонамерна. Очигледно да је егоизам и сујета појединаца јача од здравог разума и од опасности коју доноси пандемија изазвана новим вирусом Корона.

Жалосно је што највећи и једини репрезентативни синдикат запослених у Војсци Србије мора са представником послодавца да комуницира преко медија и саопштења уместо да развија социјални дијалог и партнерство.

Јавност, а тако и друштвене организације каква је ВСС представљају део цивилне контроле Војске Србије, а наше данашње саопштење дато је и тону апела на надлежне у ВС и МО да би се омогућило несметано спровођење мера које је прописала Влада Републике Србије и све је само не злонамерно.

Сада савест и одговорност свих друштвених чинилаца мора да буде на највишем нивоу и све предрасуде морају се ставити  по страни. У овој ситуацији нема места личним интересима и несугласицама.  

Све што је наведено у саопштењу ВСС представља глас припадника ВС и све што је ту наведено итекао је истинито.

Војни синдикат Србије као и остали припадници Војске Србије који нису чланови, свакодневно нам се обраћају, не због злонамерности и ширења панике, већ са захтевом да поступимо у складу са сврхом сваког, па и овог синдиката и утичемо на обезбеђење безбедних услова за рад и несметано извршавање задатака поверених Војсци Србије.