ВУЛИНИЗАЦИЈА СРБИЈЕ!

И министар Ђорђевић се придружује  ометању деловања Војног синдиката Србије?

Министарство за рад запошљавање борачка и социјална питања на челу са министром Ђорђевићем протеклих месеци прећутно се придружује прогону Војног синдиката Србије, кршећи законе Републике Србије, међународнe конвенцијe и споразумe Европске уније. Наиме, ВСС је још пре неколико месеци упутио захтев овом за синдикате надлежном министарству да се утврди неспорна репрезентативност наше синдикалне организације. Испрва се надлежни Одбор министарства оглушио о законом предвиђени временски рок од 30 дана- да се изјасни, да би исто то учинио и министар Ђорђевић који потпуно игнорише поднеске које му достављамо.

Ако бисмо пошли од чињенице да су Устав и закони државе Србије изнад сваког појединца или у овом конкретном случају министра за рад- он би морао да схвати да мора да их поштује, да је он на том месту да би радио у складу са прописаним правилима и у складу са датом заклетвом члана Владе. Међутим, све је очигледније  да су у Србији министри умислили да закони морају да се прилагођавају њима и да могу да газе и по држави, њеним законима и грађанима.

После Александара Вулина, најгорег министра славне српске војске, због кога ћемо се стидети пред потомцима дуго векова, и министар Ђорђевић оваквим корацима граби да се нађе у друштву политичких креатура о којима ће у будућности неки нови Домановићи и Нушићи описивати тренутно стање у српској држави.

Војни синдикат Србије данас је најпрогоњенија синдикална организација у Европи са којом се актуелни режим обрачунава најрепресивнијим методама. Откази, мобинг, понижавања, најниже плате у региону, одлазак пет хиљада професионалца за пет година… јесу само неки показатељи односа према српској војсци и српском војнику. Наша саборност и храброст, довела је до тога да смо са друге стране најутицајнија синдикална организација у Србији. Да нам се број чланова из дана у дан повећава и поред прогона и опструкција.

Отуда чуди понашање актуелних министара у Влади Републике Србије. Ако би сели и бар мало размислили и прихватили да разговарају, не би требало да иду далеко и увиде пример Црне Горе, где је на улицама скоро трећина становништва. И тамо је режим, у другим околностима изгубио компас и пробудио самоодбрану народа. Ако би се то пресликало на Србију  на улицама би било 1,4 милиона људи! Српски народ највише верује војсци одвајкада.Због славне прошлости, заслуга и победа које су увек неки Вулини претварали у поразе!

Отуда је ово наше последње упозорење да се узму у памет!

Против министра Ђорђевића поднећемо кривичну пријаву за ометање рада синдиката.