ПОМОЗИМО МИНИСТРУ ОДБРАНЕ

Кренућемо од два постулата.

„Незнање не ослобађа одговорности.“

„Није витешки борити се против слабијег.“

У протеклих више од годину дана министровања Александра Вулина били смо сведоци да непознавање елементарних појмова из домена министарства које води без сумње угрожава углед Војске Србије у друштву и иритира запослене у Војсци Србије који одлично познају материју о којој министар невешто натуца.

Војни синидикат Србије у духу витештва нуди да министру објасни шта је војска, како функционише, па ако је заинтересован и остале детаље.
Међутим на жалост сведоци смо да пре тога министар мора озбиљно да се посвети учењу елементарних математичких операција, а обзиром да су добре математичке способности услов за рад у војсци, нудимо му помоћ и у тој области.

Не желимо да се министар више брука са изјавама како што је ова, цитирамо:
„Потпоручник, најмлађи официр са првим чином и првим дужностима добиће 480 евра, док је 2011. године за то добијао 425 евра.“

Обзиром да је тај исти министар одбране у јануару 2019. године обавестио Војни синдикат Србије да је од 2014.године до јануара 2019.године увећање плате износило 28.4%. Када се на плату потпоручника из 2011.године урачуна повећање од 28.4% добија се да плата треба да буде 546 еура, а не како се министар хвали 480 еура.

На овом простом примеру долазимо до закључка да је услед неспорног непознавања основних аритметичких радњи потпоручник оштећен бар за 66 еура. За потпоручника знамо колико је погрешено али обзиром да у Војсци Србије постоји 16 чинова, односно категорија, питамо се колико су оштећени подофицири, професионални војници и цивилна лица јер не можемо бити сигурни да су грешке министра линеарне.

Ако се неком без пристанка узме новац који му припада, исто се квалификује као крађа, а закон је јасан да незнање не ослобађа одговорнисти.

Војни синдикат Србије још једном позива министра одбране да се не укопава дубље, јер ће му глиб кад тад доћи преко ушију, а тада му ни ми нећемо моћи помоћи.