СРАМНА И ЦИНИЧНА ПРВОМАЈСКА ИЗЈАВА МИНИСТРА ЗОРАНА ЂОРЂЕВИЋА

Изјава Зорана Ђорђевића министра рада поводом празника рада Првог маја, у којој каже да је „поносан што може да каже да су заштитили раднике и њихова права, обезбедили повећање плата и сваког дана, ослушкују њихове потребе трудећи се да и у овим тешким и изазовним тренуцима за нашу земљу пронађу начин да им изађу у сусрет и њихов положај подигну на виши ниво“, срамна је и цинична.

Исти тај министар Ђорђевић и сам је учествовао у ометању и најгрубљем кршењу права запослених и њихових представника, ћутао и игнорисао захтеве у којима је он лично требао да призна и оствари одређена Уставом и законима гарантована радничка права и слободе због чега су против њега подношене пријаве надлежним инспекцијским органима и тужилаштву, а сада је то поново учинио тенденциозно изјавивши да он боље штити права радника од синдиката. Овакав однос према важној државној функцији која му је поверена није ништа друго до цинизам и безобразно ругање радничкој класи и синдикатима. Али шта очекивати од човека који је понижавао и Народну скупштину тако што је усред скупштинског заседања јео, а изјавом да су борци ратни инвалиди током рата остали „без гениталија“  доказао да је потпуни дилетант и недостојан државне функције која му је поверена.

Лажи и количина бесмисла које је изговорио министар Ђорђевић наводно честитајући Први мај показују какво мишљење о радничкој класи има актуелна власт и шаље нам јасну поруку да је стање радничке класе једнака робовласничком положају као пре више од сто година. За овакав однос према српским радницима значајну кривицу сносе и поједини привилеговани синдикати који су баш као и овај залутали министар потпуно обесмислили и издали синдикализам и идеју радничког покрета.