ПОДРШКА СРПСКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ У ЦРНОЈ ГОРИ

Од када је света и века поделе су неминовне. По питању хришћанства почеле су још далеке 787.године на Седмом васељенском сабору, да би резултовале поделом на католичку и православну веру 1054.године. Чак и ова рана подела као и све поделе које су уследиле нису настале вољом Божијом него идеологијом и хиром појединаца.


Како смо као Војни синдикат Србије изричито опредељени за поштовање права и правде јавно подржавамо Српску Православну Цркву у настојању да сачува јединство које је нарушено искључиво политичким потезима који за циљ имају да разједине наш народ.

Није битно како се изјашњавамо, да ли као Срби, као Црногорци, Македонци … ми смо сви православна браћа и сестре и не смемо дозволити да нам то било ко одузме.


Ових дана сведоци смо покушаја власти Црне Горе да заокружи поделу која је отпочела још 1993 године формирањем непризнате и неканонизоване Црногорске Православне Цркве.

Да је ова подела воља народа и правда Божија, чак и ми би је подржали, али у ситуација када ни једно од ова два није случај, као и да је Црногорска Православна Црква творевина настала искључиво да би створила непостојећу поделу и постала политички параван за присвајање имовине аутономне Српске Православне Цркве.

Овом приликом дајемо безрезервну подршку Српској Православој Цркви и искрено се надамо да политичари неће успети са намером да разједине наш народ и по ко зна који пут наведу брата на брата.