МИЛОМИР МАРИЋ НАЈПРИЗЕМНИЈЕ ВРЕЂА СРПСКЕ ВОЈНИКЕ, А НАДЛЕЖНИ ЋУТЕ

Част коју су српском војнику исказали Француски маршал Франше д’ Епере, Немачки цар Виљем, Фелдмаршал Макензен и многи други великани светске историје, дана 20. јануара 2022. године, у 8,40 сати, на више него сраман начин, погазио је главни уредник телевизије са националном фреквенцијом – Хепи, Миломир Марић, изјавивши у емисији „Добро јутро Србијо“, да су официри војске примитивни људи, да у војску иду најглупљи, питавши се затим јавно пред српским аудиторијумом, ко нормалан иде у војску, и констатујући на крају свог циничног излагања, да ко није ни за шта иде у војску…

На овај начин Миломир Марић, пљунуо је у лице војводама Мишићу, Степи, Бојовићу… чије се битке изучавају на свим престижним војним академинама света, Милунки Савић, српским јунацима са Паштрика и Кошара и свим српским војницима који су од Косовског боја до данас своје животе положили за Отаџбину Србију. Захтевамо од Миломира Марића, да се одмах извини за увреде које је изнео на рачун српских војника, у противном покренућемо низ појединачних тужби против њега и Хепи телевизије и организивати јавни протест на коме ћемо тражити његову смену и укидање дозволе за националну фреквенцију телевизији Хепи. Позивамо све српске војнике, активне и бивше, кaо и војне ветеране који се осећају увређеним изјавом Миломира Марића, да се обрате Војном синдикату Србије, који ће им обезбедити бесплатно правно заступање у тужбама против Миломира Марића и телевизије Хепи.Позивамо све јавне личности, политичаре и естрадне уметнике, да до извињења Миломира Марића српским војницима, бојкотују учешће у емисијама Хепи телевизије, а јавност да прекине праћење њеног програма.

Позивамо Председника Републике, као команданта Војске Србије, да осуди овај сраман поступак Миломира Марића.Забрињава нас чињеница да на званичној интернет страници Министарства одбране, већ два дана нема ни речи о осуди вређања српских војника, иако се баш то Министарство одбране често позива на слоган српских војника „част је наша имовина“. Подсећамо министра одбране, и начелника Генералштаба ВС да им је у опису дужности да штите част српског војника и војничке професије, и да су дужни да се по овом питању огласе. Уколико њихова реакција изостане, биће више него јасно шта мисле о српском војнику и војничкој професији.

Срамну изјаву Миломира Марића, до сада су осудили Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије, и удружени Ветерани Републике Србије и Републике Српске, а позивамо и сва друга ветеранска и грађанска удружења да дају свој суд о оваквом понашању главног уредника телевизије са националном фреквенцијом који на очиглед српске јавности спроводи пропаганду у корист непријатеља Србије и њене војске.