УСВОЈЕНА ЈОШ ЈЕДНА ИНИЦИЈАТИВА ВОЈНОГ СИНДИКАТА СРБИЈЕ – ТРАЈНО РЕШЕН СТАТУС ДЕЛА УГОВОРАЦА ЗАПОСЛЕНИХ У ВОЈНОМ ЗДРАВСТВУ

Тренутно се само за две ствари зна са потпуном сигурношћу, да на свету ништа није вечно и да се очигледно ближе избори.

Војни синдикат Србије, поздравља одлуку да се део запослених на одређено време у војном здравству, прими у стални радни однос јер је на овај проблем указивао годинама уназад.

Жалосно је међутим, што таква одлука није дошла неколико година раније, када је на проблем прекарности великог броја запослених у војном здравству, указивао једино Војни синдикат Србије. Актуелни менаџмент Министарства одбране, свакодневно, па и у овом часу користи лоше стање у систему одбране за стицање јефтиних политичких поена у освит изборног јутра.

Позивамо министра одбране да покаже праву бригу за положај запослених у војсци и обезбеди да примају плату у складу са законом, да им се исплате топли оброк и регрес, да се укину двоструко веће партиципације за лечење, да професионални војници из војне службе могу достојанствено да оду у пензију и да не набрајамо предугачак списак проблема који у овом тренутку муче припаднике војске. Нека тражи од свог секретара да му достави на увид на десетине иницијатива за унапређење положаја припадника ВС које смо му достављали од кад се устоличио.

Бојимо се да у свим овим катастрофалним потезима најлошијег министра одбране у историји Војске Србије, његов рејтинг неће много порасти, али смо готово сигурни да ће се злоупотребом војске у дневнополитички маркетинг Александра Вулина, углед војске у јавности итекако урушити.