ТРОШКОВИ ПРЕВОЗА У РЕАЛНОМ ИЗНОСУ?

Како Војни синдикат Србије незванично сазнаје Министарство одбране поново спрема измену Правилника о накнади путних и других трошкова.

Овом изменом Правилника припадници Војске Србије би требало да остваре путне трошкове као и сви други државни органи у износу стварних трошкова превоза, односно стварне висине месечне карте.

Још једном се потврдило да најлошији менаџмент које је Министарство одбране икада имало има страх од Војног синдиката Србије и Колективног уговора и да мења Правилнике према предлозима Војног синдиката Србије, приписујући иницијативу као и решења себи.

Из нама непознатог разлога Министарство одбране по сваку цену избегава да са представницима запослених у војсци разговара и преговара о унапређењу њиховог радног и материјалног положаја, као и да Војни сидикат Србије, како је то регулисано просторно техничким споразумом, укључи у израду прописа везаних за радно-правни и социјално-економски статус запослених у Војсци Србије.

Уколико је ова информација тачна, она ће бити још један доказ да актуелни менаџмент МО отворено омета и спречава синдикално деловање у ВС, а права српских војника се сети само пред изборе.

На сву срећу, припадници ВС знају ста се ваља иза брега и баш због тога што су до сад много пута преварени неће насести на јефтине трикове о очигледно лажној бризи најгорег министра у историји наше мученичке војске.

Када менаџменту МО приоритет постане интерес припадника ВС онда нема разлога да постоји бојазан да Војни синдикат Србије неће признати таква, за српске војнке корисна решења, напротив, позитивна решења по запослене у ВС јавно ће поздравити и промовисати.