ПОЗИВ НА СИНДИКАЛНУ СОЛИДАРНОСТ

Поштовани чланови и симпатизери Војног синдиката Србије позивамо Вас да у знак солидарности потпишете електронску петицију под називом „Почетак рада“ на следећем линку

Наиме по достављеном допису од Европске уније синдиката јавних служби (ЕПСУ), позвани смо да дамо подршку синдикалним колегама у Турској.

Општина Алиага у Измиру, Турска, разрешава чланове синдиката без икаквог законског основа. Поред отпуштања, новоизабрани градоначелник присиљава и раднике да иступе из синдиката и придруже се другом.
Радници су повезани са Синдикатом ДИСК / Генел-Ис од 1998. године.

Број отказа је до 24. јула достигао 187. Радници протестују од 20. маја са захтевом да се врате и поштују синдикална права и слободе.

У протеклом периоду и сами смо били сведоци бескрупулозне борбе против сидиката и њихових представника. Одузимања репрезентативности, ометање рада, па и отпуштање представника синдиката, дешавају се и у Србији.

Како је Војни синдикат Србије пуноправни члан ЕПСУ, морамо подсетити и на подршку коју нам је ЕПСУ пружила након противзаконитог одузимања репрезентативности, као и на ургирање за поништење отказа председнику Војног синдиката Србије.

Овом приликом Вас позивамо на солидарност са радницима у Турској кроз потписивање петиције на наведеном линку и борбу за пуно поштовање сидникалних права и слобода, како у Србији тако и у осталим земљама Европе, па и света.