МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ ДОЗВОЛИЛО ШТЕТУ ОД 220 МИЛИОНА ЕВРА ИЗ БУЏЕТА

Ево одговора коме и зашто смета Војни Синдикат Србије- упозорили смо на сумњиве трансакције!

ЗАРАЂИВАЛИ АДВОКАТИ И ИЗВРШИТЕЉИ

Позивамо Републичког јавног тужиоца Загорку Доловац да хитно отвори истрагу у Министарству одбране и утврди на који начин је на основу дискриминације војних пензионера и ратних резервиста направљена штета од 26,7 милијарди динара или више од 220 милиона евра!

Основано сумњамо да су у ову пљачку уплетени најближи сарадници министра одбране Александара Вулина, зато што је новац од око 120 хиљада тужби завршио на рачунима адвокатских канцеларија и приватних извршитеља- а да притом војни пензионери и ратни ветерани од тога нису видели ни динара! Посебно је важно проверити улогу адвоката Зорана Лазића, секретара Министарства одбране зато што је од стране Војног синдиката Србије, још у јануару 2018. био упозорен о сумњивој работи адвокатских канцеларија и приватних извршитеља. Штавише, ВСС је Лазићу изнео конкретан предлог како да се спречи пљачка државног буџета, тражећи да Министарство одбране и Влада донесу акт којим ће се свим ветеранима признати да су дискриминисани. На тај начин једноставно би се спречило подношење тужби и материјална штета по буџет у десетинама милиона евра од кога се богате само поједини адвокати и извршитељи.


Господин Зоран Лазић и Министарство одбране на овај захтев Војног синдиката Србије, нису дали никакав одговор, већ су напротив прећутно одобрили наставак пљачке буџета државе и војске. Отуда је битно утврдити шта је био интерес секретара Министарства одбране Зорана Лазића, да ћути и да у времену када нам Војску Србије масовно напуштају професионалци због очајних услова за рад-допусти да дође до енормне штете по Министартсво одбране и да изговор за неплаћање припадајућих накнада припадницима ВС налази у томе што у буџету наводно нема новца, а ево зашто га нема.  Такође је важно утврдити да ли Вулин и Лазић, познају адвокате на чије рачуне се сливају милијарде динара државних пара, иако је све могло бити спречено.

Управо са упозорењем Вулиновог адвоката, а сада секретара Лазића, да се спречи ова пљачка државног буџета отпочеле су опструкција и незапамћен прогон Војног синдиката Србије, уз кршење закона, Устава и међународних конвенција које је ратификовала држава Србија. Као да смо дирнули у осиње гнездо!

Отуда од надлежних органа очекујемо хитну истрагу, како би се раскринкало где и у чије џепове Министарство одбране, а самим тим Војска Србије, уплаћује милионе евра, док се годинама од стране оног ко је дозволио пљачку тврди да за рецимо топли оброк српских војника- нема пара у буџету.