ВЛАДИ ПРЕЧИ МИГРАНТИ ОД ВОЈНИКА

У тренутку када је Војном синдикату Србије званично потврђено да у овој години Министарство одбране укида подстицаје за куповину станова припадницима војске,  издвајају се милиони евра за куповину кућа и станова имигрантима.

Из документа Комесаријата за избеглице, упућеног Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, од 23.01.2019. године, у који смо имали увид, види се да је то министарство без примедби дало сагласност да Република Србија у 2019-тој години у околини Београда и Србији, изгради укупно око 600 стамбених јединица и купи 300 сеоских домаћинстава за смештај миграната. Са друге стране, само у Војсци Србије има око 18000 стамбено не збринутих лица којима је управо споменуто министарство одбило да да сагласност да се настави са субвенционисањем стамбених кредита .

Навикли на свакојака понижавања српских војника од стране људи из актуелне Владе, овај преседан јесте кап у чаши препуне жучи. Док због криминалне политике српски официри и подофицири напуштају Војску Србије одлазећи да возе камионе по Европи и којекуде по свету, а српски војници раде свакојаке послове долази нам вест да наша држава удомљава имигранте у закулисаном имену пројекта реадмисије.

ВСС тражи хитно повлачење ове одлуке, и враћање подстицаја за куповине станова припадницима Војске Србије.

Ова срамна одлука има дугорочне последице  у тренутку када се од српских снага безбедности очекује да високим моралом приступе евентуално спречавању отимања вековних српских територија. Свако иоле нормалан после овога ставиће прст на чело и запитати се шта је следеће? Чиме нас у виду међународних обавезујућих уговора  могу изненадити чланови актуелне српске владе.

То говори и чињеница да влада финансира досељавање имиграната за које не знамо ни ко су ни шта су, а са друге стране од својих  припадника снага безбедности праве бескућнике. И ти бескућници са својим најнижим платама у региону једноставно не могу да финансирају подстанарски живот.

Отуда овакав потез да се купују напуштена имања и граде стамбени квартови вишеструко је погубан и по другим питањима: од демографског мењања становништва до растурања снага безбедности.

За не поверовати је да је Влади Србије пречи статус миграната од професионалних војника.

Поништавање те одлуке јесте једини излаз у постојећој ситуацији и ВСС употребиће све своје ресурсе да се то и догоди.