ОД ВЕЧЕРАС ПОНОВО У ИСТОМ СТРОЈУ СА НАРОДОМ

Војни синдикат Србије се од вечерас активно прикључује Народном протесту. Председник Војног синдиката Србије обратиће се вечерас на протестном окупљању у Краљеву, у склопу подршке Удружењу староседелаца Краљева и околине, које је у више наврата било уз нас.

Ово није подршка било којој политичкој опцији, ово је подршка обесправљеном народу.

„Војска је огледало државе“.

Дефинитивно смо сведоци да је ова мудрост безвремена.

Војни синдикат Србије не подржава нити једну политичку странку или било коју другу политичку фракцију, али не сме и неће подржати грубо урушавање Устава и правне државе. На то смо се као војници заклели.

У протекле две године министар одбране није нашао за сходно да испуни законску обавезу и седне за сто са јединим репрезентативним синдикатом у Војсци Србије, Влада Републике Србије није одреаговао нити на један допис о незаконитостима у Министарству одбране. Ни Министарство одбране ни Влада Републике Србије нису се брецнули ни на критике земаља у окружењу, институција Европске уније, светских и европских синдикалних организација, па ни организација из Руске Федерације у вези незаконитости и кршења међународног права на које им је указивано.

Ово говори много. Ово говори о омаловажавању народа, државе и војске.

Са друге стране како војска тако и држава предмет су до сада невиђене пљачке. Ненаменско трошење буџетских средстава које Министарство одбране убацује у џепове привилегованих приватних предузећа и разбијање војске ради свођења на број који је наручен од стране непријатељских сила у завршној је фази.

Народ је обесправљен са циљем да напусти Србију и остави је мигрантима, који имају мање „безобзирне“ захтеве.

О слободи медија је излишно и говорити. Сведоци смо најцрњег медијског мрака, можда икада. Међутим поткупљени медији нису ни потребни ако сви знају оно што медији покушавају да сакрију, народ је можда успаван али сигурно није мртав, бар још.

Зато устајем и стајемо уз свој народ и позивамо и друге синдикате, удружења свештенство, академике и појединце да нам се придруже у борби за слободну и народну Србију.