ПРЕДЛОГ МИНИСТАРСТВУ ОДБРАНЕ КАКО ДА УНИШТИ ВОЈНИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ

Већ годинама у назад менаџмент Министарства одбране покушава да уништи Војни синдикат Србије. Покушани су разни приступи као на пример обустава наплате чланарине не би ли се Војни синдикат Србије учинио неликвидним, укидање репрезентативности без било каквог повода или законске потпоре, па сад чак и застрашивање чланова позивима на индивидуалне разговоре са командантима јединица где се члановима претило прекомандама, не продужетом уговора, не напредовањем у служби или слично, а да не говоримо и о застрашивању чланства одказима са рада законским синдикалним представницима због легалних синдикалних активности.

За све наведено извесно је да се ради о веома мучном процесу по обе стране у овом „сукобу“. С тога предлажемо нови приступ како да се већ једном коначно Министарство одбране решило тог фамозног Војног синдиката Србије.

Решење је просто: обесмиcлите разлог за постојање Војног синдиката Србије – испуните све рационалне и Уставом Републике Србије могуће захтеве запослених у систему одбране.

Решите коначно статус професионалних војника, спречите дискриминацију цивилних лица на служби у Војсци Србије, примените закон по питању топлог оброка и регреса, ускладите накнаде за превоз и становање са реалним износима, ВЕЋ ЈЕДНОМ доведите висину зараде у законски оквир, спречите мобинг и самовољу претпостављених према потчињенима, обезбедите да запослени могу радити несметано на СВОМ формацијском месту, а за све остало питајте запослене у систему одбране који за сада и даље једино имају могућност да се обрате послодавцу преко Војног синдиката Србије.

Војни синдикат Србије постоји управо због запослених у систему одбране и када им више не буде требао у заштити њихових права и Министарство одбране ће се коначно решити свог каменчића у ципели.

Главни циљ Војног синдиката Србије је задовољан војник достојан стандарда и услова живота и рада у 21.веку, а самим тим и јака Војска Србије попуњена мотивисаним професионалним припадницима.

Живела Војска Србије!

Живела Србија!