МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ НАСТАВЉА ДА ОБМАЊУЈЕ ЈАВНОСТ У ВЕЗИ СА ОТКАЗОМ ПРЕДСЕДНИКУ ВСС

До које мере су криминалци из менаџмента Министарства одбране бескрупулозни и истрајни у својој намери да прикрију злочин, најбоље показује последње саопштење инфо. службе Министарства одбране, од 4. августа са насловом: ,,Новици Антићу престала професионална војна служба пресудом Вишег војног дисциплинског суда“ ненаводећи притом, којом пресудом, кад је она донета, а донета је 2018. године и то под притиском, недозвољеним и коруптивним радњама.

Ради истинитог информисања јавности истичемо да је тачно да је пресудом Управног суда, Одељења у Крагујевцу, из децембра 2021. потврђена другостепена пресуда Вишег војног дисциплинског суда од 6.9.2018. године, којом је Антићу изречена дисциплинска казна „губитак чина“, а која у складу са Законом о Војсци Србије, значи и престанак службе у Војсци Србије. Информативна служба Министарства одбране, свесно и са јасном намером обмањивања јавност не наводи датуме аката на које се позива и нигде не указује на неспорну чињеницу да су она застарела и да данас 2023. године, та акта не значе апсолутно ништа и не производе никакво правно дејство. Овом приликом обавештавамо јавност, да је пресуда Управног суда, из децембра 2021. године, на коју се позива инфо. служба Министарства одбране, донета под коруптивним радњама, притисцима и трговином утицајем директора ВБА Ђуре Јованића и његових сарадника. Одлука већа Управног суда, Одељења у Крагујевцу, којим је председавала судија Радмила Симић, најпре је била таква да је тужба Новице Антића усвојена, али је потом на ово судско веће извршен незаконит притисак да чак из трећег пута промени своју одлуку на штету председника Војног синдиката Србије. Ова пресуда донета је неспорно као последица криминала, о чему поседујемо доказе и имена сведока. Да у Србији постоји независно јавно тужилаштво и да оно такође није под утицајем директора ВБА Ђуре Јованића, који је огрезао у криминал и корупцију и који искључиво зарад задовољења личних фрустрација и сујете држи као таоца цео систем одбране, не марећи за штету коју војсци и држави тако чини, и да је Србија правна држава, прогон председника нашег синдиката и сви криминални притисци на једини репрезентативни Војни синдикат Србије, били би кривично процесуирани и санкционисани.

Информативна служба Министарства одбране, такође свесно манипулише чињеницом да служба у војсци нашем председнику није престала ,,пресудом“ Војног дисциплинског суда, већ наредбама и решењима надлежних војних старешина који по закону извршавају одлуке Војног дисциплинског суда, а која су сва до једног пресудом Управног суда, од 22.2.2023. године, оглашења незаконитим и поништена чиме су поништене и све последице које су та незаконита акта произвела, а Новица Антић враћен у службу са чином који је имао. То је једина истина.Из наведених чињеница јавност ће лако моћи да закључи да апсолутно нема правног основа да се криминална и антицивилизацијска одлука Војног дисциплинског суда, из септембра 2018. која је притом управни, а не судски акт, правним насиљем и злоупотребама највиших службених положаја у војсци, поново извршава након скоро пет година. Управо у овоме лежи сва злонамерност и незаконитост одлука које су у јулу ове године, под утицајем и наредбом директора ВБА Ђуре Јованића, донели командант Копнене војске и начелник Генералштаба ВС, потпуно свесни да грубо крше законе и са намером да се настави притисак на Војни синдикат Србије и његове законске представнике.

Срамно је нељудски и приземно, да се инфо. служба Министарства одбрање крије иза Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији „Олуја“, и да председника Војног синдиката Србије Новицу Антића, који потиче из мученичког Јасеновца и којем је пола родбине страдало у погромима српског народа, сатанизује и назива политикантом који своју одбрану од злостављања наводно користи за самопромоцију.Да зло буде веће политикантом га називају они који су зарад личних привилегија, вођени искључиво полтронским побудама изнад кодекса официрске и војничке части одлучили да буду виђени на страначком митингу у Београду, 26. маја ове године.Наводи из саопштења инфо. службе Министарства одбране о томе да је заустављено урушавање Војске Србије и да је данас она најача оружана сила у региону, на жалост свих нас и грађана Србије, ноторна су лаж, за коју ће неко кад тад морати кривично да одговара.Такође је ноторна лаж да се материјални положај њених припадника континуирано побољшава што доказујемо чињеницом да Министарство одбране пружа огроман отпор закључењу Посебног колективног уговора за запослене у одбрани и опструкцијом признавања ререзентативности код послодавца Војном синдикату Србије. Доказује се то и чињеницом да данас више од половине професионалних припадника војске има плату на граници просечне плате у Србији и мању, чињеницом да је нашу војску под истим овим руководиоцима и менаџерима у Министарсву одбране, напустило више од 10.000 професионалаца и бројне друге чињенице које су најбоље познате свим припадницима војске. Како нас инфо. служба Министарства одбране, упућује на то да у фокусу треба да нам буду синдикална питања, по ко зна који пут поново позивамо министра одбране да седнемо за преговарачки сто и преговарамо о Посебном колективном уговору за запослене у делатности одбране и да о проблемима разговарамо у ,,нашем дворишту“. Подсећамо министра као послодавца, да је дужан да од злостављања на раду заштити сваког запосленог па и председника јединог репрезентативног Војног синдиката Србије. Могу господине министре поједини генерали да лече своје фрустрације и сујете, али не преко ваших леђа и да притом за такве њихове поступке и штету коју Србији и њеној војсци наносе, ви одговарате и полажете рачуне.