ШКОЛИЦА У ПРИРОДИ

Дана 04.септембра 2021 године у манастиру Сестрољин одржана је друга по реду манифестација Школица у Природи у организацији Војног синдиката Србије, Црвеног Крста Пожаревац, С.О. Завода за јавно здравље Пожаревац и С.О. КПЗ-Пожаревац-Забела.

Манифестација је организована за децу узраста до десет година. Манифестацији је присуствовало четрдесетак малишана који су могли да виде и да науче како да се снађу у природи.

Екипа из Црвеног Крста из Пожаревца показала је и увежбавала са децом како да помогну себи и другима у случају повреда приликом боравка у природи.

Екипа из Војног синдиката Србије је показала деци како да се снађу у природи, да одреде стране света, запале ватру у огњишту, направе заштиту од кише и остале битне ствари за боравак у природи.

Екипа из Завода за јавно здравље из Пожаревца је организовала такмичарске игре.

Екипа из С.О.КПЗ Пожаревац-Забела узела је учешће у спремању јела од намирница из природног окружења.

Циљ овакве манифестације је да се деца у што ранијем узрасту приближе природи да виде и осете све што им природа пружа и да се снађу, а што је најважније да сачувају себе и природу.

Посебно признање Златна Медаља,“Војвода Живојин Мишић“ уручена је господину Марку Марковском који већ годинама несебично излази у сусрет свим манифестацијама који организују поменути синдикати.

На крају манифестације деца, њихови родитељи и предавачи уживали су заједно на ручку који су овом приликом посебно спремили врхунски кулинари Народне кухиње.