НЕ ГУРАЈТЕ ДЕЦУ НА ВОЈСКУ!

Интервју председника Новице Антића у коме је недвосмислено заузет став да је Војни синдикат Србије изнад дневно-политичких ујдурма и да припада само својим члановима, српској војсци и народу, очигледно да је изазвао тектонске поремећаје на политичкој сцени.

По оној старој „не пада снег да прекрије брег…“ очигледно је да се са злоупотребом Војног синдиката Србије, као најреспектабилније синдикалне организације у Србији и региону  трговало којекуде по политичким јазбинама, страним службама, све до ситношићарџијских дилова појединаца којима су наши квазиполитичари, на жалост, итекако склони. Све је то чињено мимо знања председника и Управног одбора Војног Синдиката Србије.

Наше колеге из „Кобри“ су једна од најелитнијих јединица у Европи. И приликом интервенције испред зграде Председништва сктриктно су се држали закона. И тачка.

Зна се како се то ради у земљама Европске уније, или рецимо Русији и САД.

Неко очигледно после тридесетогодишње политичке онаније над овим народом покушава да приземним нападом на систем безбедности и професионалце у Војсци Србије вређа његову интелигенцију. Народа који је, да подсетимо, у свом постојању дао и изродио Немањиће, Николу Теслу, Михајла Пупина, Новака Ђоковића, војводу Живојина Мишића, Слободана Јовановића и друге великане светске и националне историје.

Жао нам је што поједини тзв „опозициони лидери из круга двојке“ подмећу српску младеж и студенте да подносе пријаве против наших колега из „Кобри“. Ако је по слову закона – та деца морају да знају да у Србији постоји и кривично дело за лажно пријављивање, као и за напад на службено лице. Да имају образа политичари би сами поднели пријаве, да би коначно (да модификујемо ону народну) – „политичко звериње показало свој траг“.

Овде се ствари морају поставити, што кажу Шумадинци „у врх њиве“. Дакле, нико не сме да прескаче ограду штићеног објекта, нико не сме да дигне руку на припадника Војске Србије, нико није изнад закона и Устава.

Ми као ВСС отворено постављамо питања: коме сметају „Кобре“ односно Војска Србије? Зашто се против ове најелитније јединице Војске Србије води неприродна хајка и кампања која је обесмишљена својом приземношћу и простаклуком?

Коме смета углед Војске Србије у српском народу, а последња истраживања кажу да Срби понајвише верују СПЦ и Војсци Србије?

Да ли са овом кампањом има везе једна страна обавештајна служба која је у Србији присутна преко сто година и која игра важну улогу у свим крупним геополитчким догађајима?

Нека наши квази и самопроглашени опозиционари из „круга двојке“ одговоре на та питања. Када Војни синдикат Србије реши да изађе на улицу изаћи ће са својим члановима и борити се искључиво за интересе српског народа и Војске Србије! За нас је Устав светиња и држава којој смо дали заклетву. Држава је српски народ, а не они који зарад својих личних интереса промовишу безакоње и најпримитивнији вид политичке анархије под плаштом само њима знане борбе за демократију.

Све остало је очигледно лоше процењена мешетарска политичка ујдурма да будемо политички топуз у туђим рукама. А то никада нисмо били, нити ћемо бити.