ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА СГ ЛЕСКОВАЦ ВСС ЗА ПОМОЋ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ ПОРОДИЦАМА СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНА ЛЕСКОВАЦ И СУРДУЛИЦА

У организацији синдикалне групе Лесковац Војног синдиката Србије, прикупљена је и дана 21.11.2020.године, додељена солидарна помоћ за три социјално угрожене породице са територије општина Лесковац и Сурдулица.

Помоћ угроженим породицама састојала се како од новчаних средстава тако и од конзервиране хране, млека, намирница за припрему хране, постељине, половне и нове одеће и обуће као и играчака за најмлађе чланове породица.

Најзаслужнији за успех реализоване акције су припадници чуварске службе касарне „Јабланица“ и „Грабовица“ и људи добре воље: Горан Николић и Марија Јовић из Лесковца, као и Татјана Гицић из Власотинца.

Прикупљена помоћ у знатној мери значи породицама за које је опредељена, првенствено због лошег материјалног статуса и изузетно лоших стамбених услова, а посебно ситуацију отежава и то што су родитељи свих породица самохрани и уз то и лошег здравственог стања.

Акција коју је спровела синдикална група Лесковац само привремено је олакшање поменутим породицама, где су и даље остали капитални проблеми који се огледају у нехуманим смештајним условима, недостатку снабдевања електричном енергијом услед немогућности плаћања рачуна, недостатак текуће воде, купатила, као и недостатка кухиње са основним кућним апаратима за припрему и чување хране.

Синдикална група Лесковац ВСС намерава да ову акцију понови и додели додатну помоћ угроженим породицама средином месеца децембра текуће године.

Поздрављамо такође и гест професионалних војника чуварских служби ВК „Грабовица“ и касарне „Јабланица“ који се одричу својих следовања конзервиране хране у корист породица којима је услед отежаних услова дуготрајног чувања хране ова врста помоћи изузетно потребна.

Овом приликом позивамо све људе добре воље да нам се прикључе у акцији коју смо покренули као и да се анимирају и препознају сличне случајеве у свом окружењу и помогну онима којима је помоћ неопходна.

Контакт телефон:  061 2358777 Петровић Небојша