ВУЛИН НАСТАВЉА СА ОБМАЊИВАЊЕМ ЈАВНОСТИ И ТРУДИ СЕ ДА ПРИПАДНИКЕ ВС ИЗВЕДЕ НА УЛИЦЕ

Одговор на саопштење Министарства одбране од 10. јула 2020.

ВУЛИН НАСТАВЉА СА ОБМАЊИВАЊЕМ ЈАВНОСТИ И ТРУДИ СЕ ДА ПРИПАДНИКЕ ВС ИЗВЕДЕ НА УЛИЦЕ

Поводом саопштења Министарства одбране од 10. јула, датог као одговор на писање ВСС, дужни смо да јавност информишем потпуно истинито и тачно. Војни дисциплински судови по ставу Уставног суда нису судови, већ органи управе које је баш администрација министра Вулина од недавно непосредно потчинила секретару Министарства одбране и личном адвокату Александра Вулина, Зорану Лазићу. Имајући ово у виду јасно је коме и зашто служе управо ти неуставни „преки судови“ над чијим небулозним одлукама се згрожавају и они који немају ни мало правног знања. Такође је ноторна лаж да је јавно тужилаштво одбацило све досадашње „тужбе“ ВСС против руководилаца у МО и ВС. Напротив пред јавним тужилаштвима и судовима води се више поступака против „Вулинове групе“. Да аутори текста нешто знају знали би нпр. да се тужилаштвима не подносе тужбе већ кривичне пријаве.

Више је него очигледно да је у одлазећој администрацији Александра Вулина завладала паника услед најаве да ће се незадовољни припадници ВС поново наћи на улици са својим народом. И њему самом је јасно да никакво поверење и углед не ужива како међу народом тако и међу припадницима Војске који га се стиде, то је факат.

Војни синдикат Србије је члан више међународних организација, уједно је и члан конфедерације синдиката јавних служби ЕУ – ЕПСУ и светске конфедерације синдиката ПСИ, а наш правни тим почео је са припремом детаљног и опширног извештаја о стању људских и радничких права и кршењу ратификованих конвенција МОР и ЕУ под руководством одлазећег министра и лажног левичара и социјалисте.

Позивамо Владу Србије на дијалог и хитан састанак поводом новонастале кризе у односима највећег и јединог репрезентативног синдиката запослених у Војсци Србије. Још једном апелујемо на Председника Републике као команданта Војске Србије, да хитно реагује на насиље које над запосленима у ВС спроводи администрација Александра Вулина и обезбеди поштовање Устава, ратификованих међународних конвенција и закона у Војсци Србије.

У наредним данима ВСС ће против одговорних и Министарству одбране поднети нове кривичне пријаве тужилаштву за организовани криминал и о свему обеветити друге надлежне државне и међународне институције као и Међународну организацију рада пред чијим се судом већ води поступак поводом незаконито датог отказа председнику ВСС.

Фото извор ФБ

Војнодисциплински тужиоци и судије са Вулиновим секретаром и адвокатом Зораном Лазићем.