ПОЗИВАМО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ И АЛЕКСАНДРА ВУЛИНА, ДА ШТО ПРЕ ПОДНЕСУ ТУЖБУ ПРОТИВ ВОЈНОГ СИНДИКАТА СРБИЈЕ!

Поводом саопштења Министарства одбране од 2.1.2020. у коме се прети тужбом ВСС и Новици Антићу, председнику Војног синдиката Србије

Позивамо Министарство одбране и Александра Вулина, да што пре поднесу тужбу против Војног синдиката Србије! Тако би нам се пружила прилика да изнесемо доказе о штеточинском, дилетантском, криминалном и погубном деловању најгорег министра одбране у историји славне српске војске.

Ово говоримо уз оповргавање лажи у саопштењу Министарства одбране од 2 јануара 2020 да је ВСС одбио да достави податке тужилаштву о криминалу и злоупотребама у војсци. Напротив, отпочели смо сарадњу са надлежним јавним тужиоцем у правцу доказивања злоупотреба и криминалних радњи актуелног менаџмента Министарства одбране и самог министра Вулина.

Уједно, позивамо Вулина да се не крије иза саопштења својих консиљереа из Министарства одбране, већ да организује јавну дебату на РТС са представницима Војног синдиката Србије и демантује нас. Све остало је кукавичлук неоствареног дезертера у време чијег министарског мандата је Војску Србије напустило око пет хиљада врхунских професионалца! Уосталом, време које Вулин треба да издвоји за јавну дебату на РТС је ситница у односу на радне сате потрошене на окопавању парадајза и осталих култура на имању Јованица, како кажу највећој плантажи дроге у Европи.

Својим јаловим саопштењем очигледно је да су се Вулин и његов адвокат Лазић нашли у паници због обелоданивања њихових незаконитости и малверзација, и да панично и безочно лажу у тренутку када им тло измиче под ногама. ВСС није дата прилика да исправи никакве грешке приликом поступка за утврђивање репрезентативности, као што овај двојац тврди, зато што грешака није ни било!

Пред ВСС, након што је комисија у присуству других синдиката дана 11.9.2019. без примедби констатовала да је ВСС репрезентативан, од стране Вулиновог секретара Лазића, постављен је ултиматум који се заснивао на кршењу Конвенције бр. 87 Међународне организације рада, на шта ВСС никако није могао да пристане. ВСС не крши Устав, законе, ни међународне конвенције, као што то чини садашњи менаџмент са Вулином на челу!

Законом о војсци јасно је прописано да је послодавац запослених у Војсци Србије Република Србија, коју заступа министар одбране. Отуда је министар Вулин уједно водио поступак и потписао Решење о непризнавању репрезентативности и у међувремену списе тог Управног предмета прогласио војном тајном!
Тако је ВСС спречен да оствари увид у списе управног предмета у којем је учествовао као странка и о чијем се праву одлучује.

Толико о „раду“ министра Вулина, који се сада крије иза саопштења Министарства одбране. Поред кукавичлука, који не показује у својим хаотичним и усамљеним говорима за државне медије, када се и новинарима обраћа уличарским речником, приметно је да у неколико последњих саопштења министар прети председнику Војног синдиката Србије тужбама. И то чини и поред тога што саопштења објављује Војни синдикат Србије, а не његов председник.

И никако да саопшти да је неку од тужби којима прети поднео, те стога позивамо Вулина да коначно све решимо на суду на коме ће се јавно водити поступак и где ће и он моћи да покаже и докаже да није чинио кривична дела и злоупотребе.

Сваку другу опседнутост Новицом Антићем и Војним синдикатом Србије министра Вулина, уколико се и даље кукавички крије иза свог кабинета и оваквих саопштења, сматраћемо одложеним дејством и последицом окопавања биљака са имања Јованица и нећемо их узимати за озбиљно.

Уједно, наставићемо да разоткривамо сва кривична дела и радње у Министарству одбране и за њих износити доказе у јавности, поштујући законе државе Србије и штитећи њене виталне интересе јер смо се на то између осталог обавезали и заклетвом.