ПОЗИВ НА УЈЕДИЊЕЊЕ СВИХ СИНДИКАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У СРБИЈИ У СЛОБОДАН РАДНИЧКИ ПОКРЕТ

Догађања са штрајком Поште Србије и храбрим радницима овог јавног предузећа која је једна од највиталнијих у функционисању државе, поред све бахатости, безобзирности власти и партијских апартчика доказала је круцијалну ствар- само уједињени и храбри можемо остварити своја Уставом загарантована људска и радничка права.

Српски радник никада није био пониженији у својој историји! Не постоји државно уређење у свету, нити Европи које је до те мере унизило своје грађане и од њих направило робље које ради за тридесетак хиљада динара. У условима где нам радници носе пелене код белосветских компанија које су добили милионе евра сумњивих субвенција, где је српски војник понижен и унижен као никада у историји где и НАТО војник има више права у држави Србији, када нам мајстори некада понос наше државе главом без обзира одлазе коекуде по свету радећи најгоре послове како би прехраниле породице, када дневно из Србије испратимо 112-оро ван границе да се углавном никада више не врате у Србију где нема посла за њих, села нам нестају, фабрике су опљачкали, ратни ветерани нам гладују, просвета и медицина су унижени и обезглављени због политичких кадрова, полицији командују криминалци, постајемо мањина у сопственој Отаџбини…

За то време тајкунско-партијски председници државних синдиката богате се заједно са организованом групом политичких криминалца која нас је унизила,разорила породице, направила од нас грађане другог реда у феудалном устројству у 21 веку.

Поврх свега „увозе“ мигранте да би данас-сутра заузели наша радна места, зато што за неколико година у Србији неће имати ко да ради после економског и демографског геноцида који политичари и њихови синдикални сатрапи спроводе над Србијом!

Ми више немамо куд!

Догорелео је до ноктију!

Ако се не ујединимо и тражимо заједно своја права неће остати ништа- ни од нас ни од Србије!

Морамо подићи главу и рећи им да Србија није њихова дедовина, да не могу више да нас пљачкају и понижавају!

А то можемо само уједињени, саборно и братски!

Војни синдикат Србије седам година трпи мобинг, отказе, понижавања, али смо остали јединиствени и сваким даном број чланова је све бројнији! Српска војска је уз свој народ, уз раднике и сељаке!

Дошао је дан када морамо да седнемо за сто и ујединимо све здраве синдикалне снаге, чистог образа, које нису огрешили душу о радничку муку. Да преузмемо одговорност и склонимо са сцене синдикалне тајкуне и лопове, да своју судбину узмемо у своје руке.

Безброј је примера кроз историју када су радници и синдикати спасавили данас најбогатије државе у Европи- Холандију, Енглеску, Немачку, Пољску… где радници и данас седе у тамошњим парламентима и контролишу политичаре! Зашто је српски радник, некада и данас најцењенији у истој тој Европи недостојан да контролише рад политичара који су се однародили и који нас бесомучно пљачкају!?

Отуда, позивамо све заинтересоване синдикате да се јаве координационом телу за оснивање Слободног радничког покрета. Да своју судбину узмемо у своје руке!