У КРИВИЧНОМ ДЕЛУ ОМЕТАЊА И СПРЕЧАВАЊА СИНДИКАЛНОГ ДЕЛОВАЊА У ВОЈСЦИ УЧЕСТВУЈУ И ПОЈЕДИНИ МЕДИЈИ

Поред интензивираног ометања синдикалног деловања запослених у војсци од стране појединих командних структура и ВБА, ових дана смо сведоци честог провлачења Војног синдиката Србије кроз тзв. „жуту штампу“ и компромитоване таблоиде.

Последње две недеље интензивирани су чланци са популистичким насловима којима се за репрезентативни Војни синдикат Србије и председника нашег синдиката везују измишљене афере, са очигледним циљем да се синдикат компримитује код чланства и обесмисли његова борба за бољи положај припадника војске, колективни уговор и јаку Војску Србије.

Овом приликом обавештавамо чланове и јавност, да Војни синдикат Србије у потпуности послује законито и одговорно, а све своје ресурсе подредио је искључиво колективним интересима својих чланова и тако ће и остати без обзира какве и колико приземне нападе трпео. За најновије инсинуације о утрошку синдикалних средстава за „дијаманте“ у видео игрицама једино можемо честитати за маштовитост аутора текста, јер су сви такви злонамерни наводи лако проверљиви.

Хајка која се на више фронтова води против Војног синдиката Србије за циљ има да спроведе једноумље и заувек угуши глас запослених у систему одбране, зато чланове позивамо на слогу и јединство, а професионалне припаднике Војске Србије да нам се у тој борби придруже и постану чланови синдиката како би смо се што лакше изборили за колективни уговор. Што се тиче уредника таблоида који ових дана кроз медијско блато провлаче Војни синдикат Србије, даћемо им прилику да све своје наводе бране пре судовима пошто наше одговоре на лажи које пласирају одбијају да објављују иако им је то законска обавеза.