РЕПОРТАЖА СА СПОРТСКИХ СУСРЕТА ВОЈНОГ СИНДИКАТА СРБИЈЕ 2023

У периоду од 8 до 11. септембра, у Врњачкој Бањи, одржани су први спортски сусрети Војног синдиката Србије на којима је учествовало близу 300 такмичара представника синдикалних подружница Војног синдиката Србије.

Гости Војног синдиката Србије, на овим спортским сусретима били су представници Синдиката медицинских сестара и техничара Србије, братског Синдиката одбране и безбедности Македоније, Ветерана Републике Српске, Ветерана Херојске 549. моторизоване бригаде ,, Цар Душан Силни“, Ветерана Војне полиције Србије и Индустријског синдиката Застава оружје.

Колегинице и колеге такмичили су се у малом фудбалу, кошарци, стрељаштву, надвлачењу конопца, пикаду, стоном тенису, шаху, одбојци. Специфичност ове манифестације је у томе што она значајно одступа од уобичајених правила која важе за поредак војне огранизације управо због тога што није војног карактера, а учесници игара имали су ретку прилику да све буде подређено искључиво њима,њиховој рекреацији, дружењу и забави.

Иако је Војни синдикат Србије одржавање спортских игара одлагао до сада три пута због приправности Војске Србије, и поред чињенице да и на ове сусрете због ангажовања у јединицама није могао да дође значајан број колега и колегиница, оцењујемо да су сусрети успешно реализовани и да ће учесници са овог дружења понети лепе успомене.

Највећи утисак на све учеснике оставио је најмлађи учесник спортских игара деветогодишњи Илија, син нашег колеге из Панчева, самохраног родитеља. Мали Илија понео је признање ,,најватренијег навијача“ спортских сусрета Војног синдиката Србије, а приликом уручења дипломе и медаље испраћен је највећим овацијама.

Посебно смо поносни на чињеницу да је учешће на спортским играма било у потпуности бесплатно за све учеснике јер су финансиране искључиво из буџета синдиката који се финансира од чланарина и прилога спонзора и донатора, те да током ова четири дана није забележен ниједан проблем или инцидент. Генерални спонзор овогодишњих спортских сусрета било је САВА осигурање.

Захваљујемо се свим учесницима на добром расположењу и личном доприносу одржавању овогодишњих спортских сусреста Војног синдиката Србије, који неспорно имају велики значај саборности, упознавању и учрвшћивању познанстава и поверења међу чланством синдиката и да се наредне године видимо у још већем броју.

СНАГА, ПОВЕРЕЊЕ, ПОШТОВАЊЕ

ВАШ ВОЈНИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ