ШКОЛИЦА У ПРИРОДИ – ОСНОВНА ЗНАЊА О КОЊИМА

Дана 25.06.2022 у прелепом амбијенту на Хиподрому у Пожаревцу у организацији Војног синдиката Србије, синдикалне организације КПЗ Пожаревац-Забела, синдикалне организације ЗЗЈЗ Пожаревац, у сарадњи са Коњичким Друштвом Кнез Михаило из Пожаревца, организована је „Школица у природи“.

Тема школице била су основна знања о коњима. Данашњи домаћин био је директор КД Кнез Михаило господин Александар Миленковић који је уједно и изјавио:

“Данас смо имали посебну част да за госте имамо децу чланова синдикалних организација из Пожаревца којима смо презентовали рад најстаријег Коњичког друштва у Србији. а то КД кнез Михаило који постоји већ преко 130 година“

У току данашње школице извршен је обилазак Музеја познатијег као Трофејна сала КД. у коме се види цео ток рада од оснивања до данас са посебним акцентом на Љубичевски коњички вишебој и волтижовање деце.

Деца су видела и упознала се са опремом која се користи у коњарству и коњичком спорту, а о врстама и расама коња говорио је др.вет Предраг Аџемовић стручни сарадник КД.

На крају су деца уживала у полазном јахању уз стручну помоћ и надзор инструктора јахања Војина Мирковића и Сузане Јанковић .

По завршетку школице организовано је дружење за децу и родитеље.

У знак захвалности поводом данашње школице у природи данашњим домаћинима директору КД Кнез Михаило господину Миленковић Александру и др ветеринарске службе Аџемовић Предрагу уручене су Захвалнице Војног Синдиката Србије.