РАДНА АКЦИЈА У СПОМЕН ПАРКУ ШУМАРИЦЕ

У оквиру акције „Чишћења планете“ и припрема за Октобарске свечаности у Крагујевцу, чланови Клуба акцијаша и волонтера Крагујевца, Војног синдиката Србије и Спомен парка „Шумарице“, а по одобреном програму од стране локалне самоуправе, дана 28.09.2019. године организовали су и реализовали радну акцију на уређењу западне стране Спомен парка „Шумарице“.

Својим учешћем акцију су подржали припадници: Јавног комуналног предузећа „Шумадија“, Завичајног удружења „Ибарски Колашин”, Друштва српско-палестинског пријатељства, Војске Србије, Удружења пензионера Крагујевца, Црвеног крста у Крагујевцу, Удружења бораца из Раче, студенти Правног факултета у Крагујевцу, ученици средњих школа и грађан, укупно око 100 учесника.

Током радне акције очошћено је од шибља, дивљег дрвећа, трња и смећа око 50 ари на десној страни Ердоглијског потока преко пута споменика „Пето три”.

Гости акцијашима су били Аца Радојчић, звани Аца Трактор, легенда акцијаша Југославије, са више од сто акција и сто једном Ударничком значком и настарији акцијаш (1937.), песник и књижевник Живота Марковић Пушкин.

Најмлађи акцијаш била је Ива која је се вредно борила са бусенима траве и гранама превеликим за њен узраст.

Данашња акција је једна у низу обнављање акцијашке традиције у Спомен парку  и Шумарицама који су светиња свим крагујевчанима, које улепшавамо и припремамо за Октобарске свечаности.  За новембар припремамо нову акцију пошумљавања у Спомен парку.