СИНДИКАЛНИ МЕГДАН

У организацији синдикалне групе Пожаревац Војног синидиката Србије,  СО КПЗ Пожаревац-Забела, СО ЗЗЈЗ Пожаревац, Црвени Крст-Пожаревац, СЦ Пожаревац, Аrmwrestling club Вукови из Петровца на Млави и Tactic-штампарије, дана 16.10.2021 са почетком у 12 часова у Спортском Центру Пожаревац организовано је аматерско такмичење у спортском обарању руку за мушкарце и жене.

Ова манифестација понела је име – Синдикални мегдан.

Такмичење се реализовало по следећим категоријама

Мушки такмичари до 80 и преко 80 килограма, док су у женском такмичењу категорије биле подељене на категорију до 70 и категорију преко 70 килограма.

Такмичење је судио Радиша Милојковић Рале – државни првак у обарању руку.

У категорији женских такмичара победила је Теодора Пејчиновић, друго место је заузела Ана Павловић, док је треће место припало Мирјани Вучковић.

У мушком дело такмичења у категорији до 80 килограма прво место је заузео Милан Савић, друго Саша Михајловић, док је треће освојио Милан Губеринић.

У категорији преко 80 килограма прво место је заузео Горан Марић, друго место Дејан Дамјановић а треће Горан Стокић.

Ово такмичење је било ревијалног карактера где су се сви присутни упознали са овим спортом који ће од 2028. године постати и олимпијски спорт.

Савез Србије за спортско обарање руке је од ове године редован члан Спортског савеза Србије и овом приликом је најављено оснивање првог клуба за спортско обарање руке у Пожаревцу.

Клуб спорског обарања руку већ постоји и успешно ради у Петровцу на Млави и једини је такав у источној Србији, нагласили су Горан Марић и Радиша Милојковић Рале оснивач клуба Вукови из Петровца на Млави.