НЕ ЗЛОУПОТРЕБЉАВАТИ ПОГИБИЈУ ДЕЈАНА СТОЈКОВИЋА

Позивамо све политичке чиниоце, јавност и медије да погибију нашег колеге Дејана Стојковића (39) подофицира Војске Србије на Пештеру, случајно или намерно не злоупотребљавају у дневно – политичке сврхе.Чини се да последњих дана чак и ова трагедија клизи у дневно-политичко разрачунавање и обесмишљавање жртве коју је часно вршећи своју службу дао Дејан Стојковић.

То се најбоље види на неистинитој вести о томе да су припадници Војске Србије окренули ледја команданту 2. бригаде КоВ. Одговори у вези са трагедијом у којој је наш колега и члан Војног синдиката Србије, иза себе оставио супругу и двоје деце јесте питање за државу као послодавца и истражне органе, а тврдо верујемо да у Војсци Србији не постоји човек који би оскрнавио погибију српског војника.

Дакле, позивамо на уздржаност и да сви сачекамо резултате токсиколошке анализе, а ВСС има довољно ресурса и стручних људи у својим редовима да испрати објективност и пристрасност истраге која је у току, као што медју нама има довољно сведока трагедије која нас је све тешко погодила.Свако политизовање најгрубље је скрнављење смрти пре свега доброг човека и старешине какав је био Дејан. Отуда не желимо да поверујемо да било ко у овој трагедији види прилику за своју личну промоцију било какве врсте.

Дејана ништа не може вратити, а од Министарства одбране очекујемо да како то приличи у овим ситуацијама, покаже највећи ниво савести и одговорности за збрињавање Дејанове породице која је његовим губитком изгубила и основну егзистенцију.