НЕСПОСОБНО И КОМПРОМИТОВАНО РУКОВОДСТВО ВБА НАСТАВЉА СА ПЕРФИДНИМ ПРИТИСЦИМА НА ВСС

Након што је ВСС извршио узбуњивање јавности о злоупотребама у ВБА, у намери да прикрије своју неспособност и катастрофално стање до кога су довели једну од до недавно доказано елитних служби безбедности у региону, руководство ВБА преко своје жуте штампе наставља незаконито ометање синдикалног деловања међу припадницима војске најугледнијег и јединог репрезентативног Војног синдиката Србије, са циљем да оскрнаве и у српској јавности до сад добро познатом методологијом провлачења кроз блато, компромитују Војни синдикат Србије и његовог председника, који је за права припадника Војске Србије поднео највећу жртву. 


Уместо да се бави безбедношћу Председника Републике и система одбране, ВБА се у времену у коме по Србију постоје конкретни безбедносни ризици и претње, већ дуже време неовлашћено и приоритетно бави Војним синдикатом Србије. Да је руководство ВБА директно умешано у кривично дело ометања и спречавања синдикалног деловања у војсци, јасно говори чињеница да апсолутно ништа нису предузели поводом процесуирања лица која су на криминалан начин дала отказ председнику и генералном секретару ВСС, незаконитом одузимању репрезентативности и другим криминалним методама директно усмереним на гашење ВСС. 


Управо овакви примери злоупотреба државних институција Србију стављају на листу земаља у којима је ниво владавине права на најнижој, а корупција и криминал на највишој лествици. Поводом ноторних лажи изнетих у појединим таблоидима, ВСС и председник ВСС покренуће поступак заштите пред надлежним судом. 
Још једном позивамо државно руководство да реагује на криминал и злоупотребе које се већ дуже време дешавају у ВБА и угрожавају њено функционисање, а конкретна сазнања са којима о томе располаже, ВСС ће у наредном периоду доставити надлежним институцијама и органима Републике Србије. 


Без обзира на све притиске ВСС ће наставити да одлучно штити и бори се за права припадника наше војске, јер управо то га разликује од свих других организација које носе име синдикат.