Војни синдикат Србије на конференцији синдиката, ветерана и удружења из Русије, Србије и Републике Српске

Након низа припремних догађаја крајем септембра, путем видео конференције одржан Међународни округли сто борачких, синдикалних, омладинских и јавних организација Србије, Републике Српске и Русије, на којем се разговарало о пројектима за консолидацију и јачање сарадње представника братских земаља.

У оквиру онлајн конференције извештаје су направили: председник Војног синдиката Србије Новица Антић, председник борачке организације Ветерани Републике Српске Душко Вукотић , председник Српског ратног ветеранског друштва Војислав Николовски , председник Бојевог братства Србије, Славољуб Љубисавлевић , председник Друштва сународника и пријатеља Русије„МИР“, координатор акције „Бесмртни пук“ у Крагујевцу, чланица КСОРС-а Србије Наталија Завирокхина , председавајући Српског друштва руских сународника и пријатеља Русије „Пуковник Раевски “ Марина Вучковић , координатор Покрета „Ми смо из Јелца“, Шеф представништва ИА „Ветеранские Вести“ у Јелцу Виктор Магомедханов , члан Светског координационог савета руских сународника, председавајући Друштва руских сународника и пријатеља Русије „Русија“ Маријана Младенович , пуковник, „Командант одбране Кошара “ Љубинко Ђурковић , шеф Центра за помоћ очувању историјског памћења „ Заоставштина отаџбине“ Александар Суслонов, међународни координатор покрета „Иммортал“ пук „ Сергеј Глушченко , заменик директора руске школе „Валентина Терешкова“ у Београду Бошко Козарски , координатор специјалних пројеката, уредник ИА„ Ветеранские Вести “ Јуриј Залога, представник руске хуманитарне мисије у Србији, координатор покрета „Бесмртни пук“ Ненад Симоновић и други почасни гости.

Догађајем је модерирао Вјачеслав Калинин , оснивач ветеранских вести и новинске агенције Ветеранские Вести .

„Веома је драго што упркос ограничењима путовања због епидемије коронавируса, јавне личности из Русије и Србије проналазе време и прилику да се састају на мрежи, разговарају о заједничким циљевима и деле искуства, међусобно се информишу о свом раду, јачају могућности за изградњу контаката и вођење нове заједничке активности “, нагласио је он.

Руски и српски представници јавности неколико сати су размењивали информације о текућим догађајима и текућим пројектима, као и сумирали резултате летњег периода, говорећи о плановима за наредне месеце.

Укупно је публика онлајн догађаја била преко 300 учесника из Москве, Београда, Бања Луке, Крагујевца, Саратова, Трстеника, Ниша, Беле Цркве, Новог Сада, Санкт Петербурга, Липецка, Јелца и других градова.

У оквиру догађаја постигнути су и договори о потписивању споразума о сарадњи између АНО „Ветеранские Вести“, Војног синдиката Србије, Друштва руских сународника и пријатеља Русије „Пуковник Раевски“, Центра за помоћ очувању историјског сећања „Наслеђе отаџбине“, Друштва „Српски ратни ветерани“ и друге организације.

Подсетимо, састанак је организовала међународна информативна агенција „Ветеранские Вести“, уз подршку Фонда за донације Председника Руске Федерације.

panel
sertifikat