УЗБУЊИВАЊЕ У ВОЈСЦИ НАЈВЕЋИ ГРЕХ

Војни синдикат Србије, неретко добија информације које садрже податке о кршењу прописа, злоупотребе јавних овлашћења, службеног положаја, о наношењу штете Војсци Србије и њиховим припадницима итд. али због чињенице да најгрубљи облици кршења закона и прописа у Министарству одбране и Војсци Србије углавном долазе од најближих сарадника актуелног министра одбране, и њега самог, закључујемо да те податке нема сврхе и опасно је, због одмазде, достављати било коме у овом министарству.

На основу информација и докумената са којима у овом тренутку располаже ВСС, закључујемо да Министарством одбране руководи и управља оно што је у јавности познато као „организована криминална група“ , а свако ко се тој групи супростави на било који начин, или укаже на злоупотребе и незаконитости које група чини, бива немилосрдно кажњен, шиканиран, злостављан и прогањан на најгори могући начин.

Појединци из ове „криминалне групе“, међу којима су најближи сарадници министра, очигледно су у тесној вези и са лицима која раде у јавним тужилаштвима и судовима, са којима договарају како да тужилаштво поступи уколико се против неког од њих поднесе кривична пријава и који их обавештавају о свему што може да их угрози као и о одлукама тужиоца или судија.

Велики део информација о злоупотребама и криминалним радњама актуелног менаџмента Министарства одбране, итекако је познат врху ВБА и Војне полиције, али од њих и није за очекивати да било шта предузму на заштити система одбране, нарочито ако узмемо у обзир чињеницу да је и сам директор ВБА до те функције дошао незаконито.

Апелујемо на Народну скупштину, да хитно оформи анкетни одбор који ће пред јавности испитати тренутно катастрофално стање у Министарству одбране и све злоупотребе које су последњих година чинили најближи сарадници актуелног министра одбране, као и одговорност ВБА и јавних тужилаштава за нечињење. Уколико неким чудом дође до формирања скупштинског анкетног одбора, врло радо ћемо уступити сазнања о незаконитим радњама људи из врха Министарства одбране.

(ФОТО: ВСС Фотографије настале у Москви, оружје заплењено у Сирији од ИСИС-а, произведено у Србији)