СМЕНИТЕ МИНИСТРА ВУЛИНА!

Војни синдикат Србије тражи хитну реакцију Владе Србије поводом одлуке Александра Вулина да присуствује војној обуци

СМЕНИТЕ МИНИСТРА ВУЛИНА!

Управни одбор Војног синдиката Србије тражи хитан састанак Владе Републике Србије поводом незаконите одлуке Александра Вулина, да учествује на обуци резервног састава Војске Србије.

Тражимо да се спречи ниподаштавање и брука Војске Србије, кроз најгрубље кршење закона и злоупотребу положаја министра и злоупотребу војске у политичке сврхе, док је Влада Србије дужна да подхитно смени актуелног министра одбране!

Да није трагично било би смешно.

У врло осетљивом геополитичком тренутку по Србију играње угледом Војске Србије опасан је преседан који може имати директне последице по морал српских војника и чиме се директно подрива борбена готовост земље.

Војном синдикату Србије је одавно јасно да је власти потребан и овакав „министарски ријалити“ како би се катастрофално стање у нашој војсци склонило од очију јавности. А пажња те исте јавности преусмерила на „Путујући циркус театралног Вулина“ који се већ дуже време огадио народу, о чему говоре и сва истраживања јавног мњења. Али дати некоме Војску Србије за театар апсурда и лечење адолесцентских комплекса , нешто је што Србија до сада није видела и што ће историчари у блиској будућности врло тешко објаснити. Следеће што можемо очекивати је да Вулинову војну обуку преноси ТВ Пинк и да утисак буде комплетан.

НЕ ИГРАЈТЕ СЕ ВИШЕ СА ВОЈСКОМ СРБИЈЕ!

Преци попут Танаска Рајића, Живојина Мишића, мајора Тепића и многих других кроз славну историју, фигуративно речено „преврћу се у гробу“.

Од Инспектората одбране, захтевамо да хитно изврши ванредни инспекцијски надзор у војној здравственој установи која је вршила преглед министра Вулина ради утврђивања свих околности и чињеница под којима је тај преглед вршен. Такође, тражимо да се изврши ванредни инспекцијски надзор у јединици Војске Србије у којој се Вулин обучава и да се изда налог да се са том незаконитом активношћу одмах престане.

Од Владе Србије тражимо да јавност обавести о околностима и правном основу да Вулин присуствује обуци резервног састава Војске Србије и да нас обавести о томе ко ће тих 15 дана вршити дужност министра одбране.

Војни синдикат Србије још једном апелује на све институције да се стане на пут урушавању угледа Војске Србије, док је смена или оставка Александра Вулина једини логичан след догађаја.