ВОЈНИЧКИ КОТЛИЋ У СЕСТРОЉИНУ

У суботу 28. септембра, у манастиру Сестрољин одржана је, манифестација ВОЈНИЧКИ КОТЛИЋ у организацији Војног синдиката Србије, Полицијског синдиката Србије и Синдикалне организације Завода за јавно здравље Пожаревац.

Жири је за најбоље спремљени гулаш прогласио екипу “ Ратни ветерени“, друго место је заузела екипа из Завода за јавно здравље Пожаревац а трећепласирана је била екипа ПД аутотранспорт из Костолца.

Поред кувања гулаша одржан је и турнир у малом фудбалу на ком је победнички пехар припао Заводу за јавно здравље Пожаревац, другопласирана је екипа ПД аутотранспорт док је треће место заузела екипа Полицијског синдиката Србије.

Све ово је завршено заједничким ручком у пријатном амбијенту манастира.

Организатори су истакли да је ово четврта по реду манифестација, што прелази у лепу традицију као и то да се на сваком новом окупљању пријављује све више синдиката и удружења који би се такмичили у кувању гулаша и малом фудбалу, а самим тим унапредили и ојачали и међусиндикалну сарадњу.

За пролеће наредне године најављено је поновно окупљање на ком ће бити и нових такмичарских категорија поред већ устаљених.

Организатори су подсетили да ова манифестација није једина коју организују. Велико интересовање је привукла и „Школица у природи“ која је организована за децу до 10 година и коју ће на захтев родитеља поново организовати као и низ нових тема којима ће се бавити у наредном периоду.