ВСС ОДЛИКОВАО ИВАНА ВЕКОВИЋА

Управни одбор Војног синдиката Србије донео је одлуку да се наш члан Иван Вековић одликује Медаљом за пожртвованост и оданост „Херој мајор Тепић“, Војног синдиката Србије.

Вековић је показао велику хуманост, храброст и пожртвованост спашавајући 30. априла ове године повређене у саобраћајној несрећи код Куршумлије, на путу Ниш-Приштина, када је погинуло петоро људи. Тај трагични биланс, био би још страшнији да не постоје људи и војници попут Ивана Вековића, који је међу првима, заједно са припадницима МУП-а притекао у помоћ повређенима, спасавајући их из запаљеног аутобуса.

Наш колега и старешина Војске Србије, Иван Вековић, је показао исконско значење начела Војног синдиката Србије „да служимо народу“ и достојност славних примера у нашој јуначкој војничкој историји. Уједно, својим херојством и пожртвованошћу дао је пример свим припадницима војске да наша заклетва Отаџбини и народу има свето значење и да се поверење Срба у Војску Србије темељи управо на делима људи као што је Иван и сви јунаци од балканских ратова до битака на Паштрику и Кошарама.

Златну медаљу Војног синдиката Србије за пожртвованост и оданост „Херој мајор Тепић“ ВСС Ивану Вековићу уручиће председник Војног синдиката Србије Новица Антић.