ЦЕНТРАЛНО НАРОДНО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ НАТО АГРЕСИЈЕ У КРАГУЈЕВЦУ

Централно народно обележавање 20 година од НАТО агресије и бомбардовања Србије биће одржано у недељу, 24. марта, у Крагујевцу са почетком у 19 часова.

Обележавање овог за Србе важног историјског датума и највећег цивилизацијског злочина у другој половини 20. века, одржава се под синтагмом “Да се злочин не заборави”.

На централном обележавању ће говорити Новица Антић, председник Војног синдиката Србије, пуковник Золтан Дани, командант ракетне јединице која је оборила Ф-117, Алберт Андијев, руски добровољац који је изгубио око на Кошарама, и Душко Вукотић, председник Удружења ветерана Републике Српске. Преко видео-линка обратиће се генерал-пуковник Владимир Лазаревић, генерал Божидар Делић, грчки капетан Маринос Рицудис, који је одбио да бомбардује Србију 1999.

Остали садржаји Централног народног обележавања 20-годишњице агресије НАТО пакта и бомбардовања Србије су: 14 ч. Правни факултет у Крагујевцу, изложба фотографија коју у Руској Думи у априлу организују удружења ветерана и припадника руских безбедносних служби окупљени око асоцијације „Боево братство“. У 16 ч парастос свим жртвама НАТО пакта. Парастос служи Његово Преосвештенство епископ шумадијски господин Јован (Младеновић) са свештенством.