ОТВОРЕНО ПИСМО ПОДРШКЕ РАДНИЦИМА ПОШТЕ У ОБУСТАВИ РАДА

Цењени Поштари,

Обраћамо вам се са великим респектом према храбрости, слози и одлучности коју сте свима у српској и светској јавности показали, у намери да остварите циљ који сте пред себе поставили када сте се одлучили за потпуну обуставу рада зарад побољшања материјалног положаја запослених у Пошти Србије. Свима сте нам очитали давно заборављену лекцију о снази радничког колектива. Ви сте у радном, а не у робовласничком односу и искључиво од ваше воље зависи да ли ћете и под којим условима пристати да радите. Зато не помишљајте да одустанете.

Пишемо вам јер смо се са истим представником послодавца Зораном Ђорђевићем, пре неколико година срели, у готово идентичној ситуацији када смо више пута постављали захтеве за унапређење материјалног и социјалног положаја професионалних припадника Војске Србије, које представљамо као њихов једини репрезентативни синдикат. Тада смо били преварени јер смо веровали, испоставило се лажним обећањима чега последице итекако осећамо и данас. Људима који представљају Војни синдикат Србије, нуђено је од тада министра одбране Ђорђевића, да продају војничку част и издају своје колеге за ,,мало ћара“, а тако што су им обећаване лимузине, секретарице и друге личне привилегије како би синдикат одустао од својих захтева и повукао се из јавних протеста. Ово вам пишемо да би сте схватили са каквом особом имате посла. Зато цењени Поштари и саборци знајте, пред вама се налази персона којој ништа не можете и не смете да верујете и чија реч не вреди апсолутно ништа, а поуздано знамо да он и не одлучује о вашим захтевима. Онај који се о томе пита налази се на једној другој адреси и том вашем директору неће да се јави на телефон. Зато је важно да останете чврсто при захтевима које сте поставили, а нарочито при томе да то што тражите за вас и ваше породице, буде ОДМАХ И БЕЗУСЛОВНО ИСПУЊЕНО. Све друго, што би вам овај опскурни лик и за вашу струку потпуни дилетант рекао, обећао, чак и потписао, народски речено, можете да окачите мачку о реп.

Ми којима је исти тај Зоран Ђорђевић, некада био надређени, а којег знамо као ,,злу пару“, чије смо жртве мобинга и свега лошег и нецивилизованог што може снаћи запослене код неког послодавца, који ће у српској војној историји остати упамћен као први министар војни који је српску војску натерао и истерао на уличне протесте, дајемо вам потпуну и безрезеврну подршку. Нека вам ово писмо буде снажна подршка и порука да нисте сами у својој часној борби за достојанствен рад вредан човека у 21. веку, и да су до испуњења захтева које сте поставили уз вас и професионални припадници војске окупљени у једини репрезентативни Војни синдикат Србије. Поносни смо на вашу слогу, храброст и бескомпромисно достојанство јер се овом вашом борбом не борите само интересе вас и ваших породица већ за интересе свих радника у Србији и њихову будућност.

С великим наклоном и поштовањем,

Војни синдикат Србије