Излет са ВСС

Дана 28.09.2024. године Војни синдикат Србије организовао је излет за своје чланове. Том приликом смо посетили манастир Тумане, Голубачку тврђаву и Сребрно језеро. Окупили смо преко 60 чланова синдиката и чланова њихових породица који су желели да се дружимо.
Успели смо да искористимо леп јесењи дан за дружење у природи и обилазак једног од наших најлепших манастира и лепо се проведемо ,што се може видети на фотографијама. Присутни су били из : Сомбора, Зрењанина, Новог Сада, Сремске Митровице, Београда и Ниша. Сви заједно смо искористили прилику да се упознамо и лепо забавимо.
Након обиласка светиња у манастиру Тумане и присуства молитви за здравље присутних и њихових породица упутили смо се ка недавно рестаурираној Голубачкој тврђави, бисеру средњевековне архитектуре и најпосећенијој дестинацији овог краја. Уз помоћ туристичког водича имали смо прилику да упознамо историјат и лепоте овог утврђења које никада није било освојено борбом због специфичности градње и околног врло суровог терена. Излет смо завршили на Сребрном језеру, летовалишту у наглом успону последњих година где смо уживали у прелепом заласку сунца и лично се уверили зашто ово место носи тај назив.
ВСС ће настојати да сваког месеца организује овакве екскурзије на атрактивне дестинације у земљи и региону како бисмо се боље упознали, лепо провели и посетили културне, верске и историјске споменике ширећи дух солидарности и патриотизма.