САНКЦИОНИСАТИ НАСИЛНИЧКУ РЕТОРИКУ АЛЕКСАНДРА ВУЛИНА

Одлазећи министар Вулин уместо што грађанима Србије прети употребом силе нека сад на крају мандата бар мало ради свој посао и нпр. обезбеди исплату дневница преуморним припадницима војске ангажованим током ванредног стања.

Познат по најгрубљим примерима кршења Устава и закона, па чак и чињењу кривичних дела Александар Вулин, дао је себи за право да са положаја министра одбране, под изговорм наводне заштите правног поретка прети грађанима употребом силе. У свакој нормалној држави чланови владе позивају на мир и смиривање кризе, а ми имамо министра одбране који ватру хоће да гаси бензином.

Надамо се да је и сам Председник Вучић коначно схватио колику штету је Србији, припадницима Војске Србије и њему самом нанело дилетантско и насилничко понашање и реторика Александра Вулина и да ће то имати у виду када убудуће буде доносио одлуке о његовом ангажману.

Србија се налази у тешкој ситуацији, почев од мера против пандемије вируса Ковид 19 до економске кризе која ју је задесила. Зато апелујемо на власт да уважи потребе грађана и да предузима само оне мере које су искључиво неопходне да се сузбије пандемија. Мора се имати у виду да су ванредно стање, ограничење слободе кретања грађана, немогућност да се ради и заради, одвојеност од породица и др. итекако утицали да се праг толеранције код народа значајно смањи. Зато је недопустиво да неко ко је члан владе додатно распирује страсти, већ напротив има дужност да буде изнад тога и учини све да се настале тензије смире.

Све актере јавног и друштвеног живота у Србији позивамо да покажу висок ниво свести и одговорности ради превазилажења кризе која нас је све задесила.