ПОНИШТИМО НЕУСТАВНУ ПРЕСУДУ НЕУСТАВНОГ ВОЈНО ДИСЦИПЛИНСКОГ СУДА

https://www.peticije24.com/223002?a=2

Војни синдикат Србије основан је 27.11.2012.године у Сомбору са циљем да се бори за бољи социјално-економски и радно-правни статус запослених у Војсци Србије.

У остварењу циљева наишло се на препреку. Влада Републике Србије, Министарство одбране и представници Генералштаба отворено се противе сарадњи са јединим репрезентативним синдикатом, а што им је законска обавеза.

Након великог броја иницијатива и захтева на које нису уследили одговори, Војни синдикат Србије био је принуђен да се бори кроз медије указивањем на проблеме у Војсци Србије и незаконитости које директно урушавају систем одбране.

У циљу прикривања криминалних радњи у Министарству одбране и Генералштабу Војске Србије, министар одбране је у монтираном поступку пред противуставним Војнодисциплинским судом дао отказ председнику Војног синдиката Србије Новици Антићу, а због „вербалног деликта“. Иста судбина извесно очекује и генералног секретара Војног синдиката Србије Предрага Јевтића, једног од оснивача Војног синдиката Србије.

Овакав обрачун послодавца са синдикалним представницима противи се свим међународним повељама које је ратификовала Република Србија и директно је супротан са вредностима Европске уније чијем чланству Србија наводно тежи.