ОДРЖАН САСТАНАК РУКОВОДСТВА ВОЈНОГ СИНДИКАТА СРБИЈЕ – СЛОЖНО КА ОСТВАРИВАЊУ ЦИЉЕВА

Полазећи од актуелног тренутка у српском друштву и јавности, прогона представника и шиканирања чланова првог и јединог репрезентативног Војног Синдиката Србије, актуелно безбедносне ситуације и стања у Војсци Србије руководство Војног синдиката Србије у свом најширем саставу одржало је јуче састанак у Београду. Састанку су приствовали чланови управног одбора, председници синдикалних група и представници органа и тела синдиката.

Након исцрпних извештаја, анализе информација, података и сазнања до којих су дошли наши аналитички тимови, анти-кокорупцијски тим и информативна служба, а на основу извештаја и података добијених од наших колега из система одбране, као и из Копнене зоне безбедности, као и о свеобухватном стању у Војсци Србије руковдоство Војног синдиката Србије донело је следеће закључке, одлуке и инструкције.

1.Стање морала међу припадницима Војске Србије и члановима Војног синдиката Србије је на највишем нивоу када је у питању истрајност у борби за очување наше војске и унапређење положаја њених припадника. Ту нема компромиса.

2. Осуђујемо дефетистичко, неуставно, незаконито и криминално понашање министра одбране Александра Вулина, који као црна птица злослутница плаши српске мајке, старце и децу новим ратовима и проливањем крви у оркестрираној кампањи про режимских медија.

3. Од највишег руководства земље хитно тражимо да почну да поштују Устав, законе и права припадника војске и грађана и да престану ријатили програми о најавама рата, ширења панике и дефетизма и да народу саопште: да ли нам прети рат, шта кажу обавештајни подаци наших служби, уколико постоји претња ратом да се прогласи мобилизација и понаша у складу са прописаним процедурама у таквим ситуацијама. Да не раде то преко таблоида и мас медија, на нивоу омиљеним им ријалити програмима – „Фарма“, „Парови“ и „Задруга“ у које претварају цело друштво и државу.

4. Настављамо и даље да радимо на интернационализацији проблема синдикалног прогона наших чланова и представника, какав није забележен у новијој историји синдикализма. У вези са отклањањем узрока лошег стања права и радничких слобода, у Србији, у сталној смо вези са комисијом ЕУ делегације.

5. Репрезентативни Војни синдикат Србије, неће дозволити да буде злоупотребљен у дневнополитичке сврхе и од разних политичких опција које су уништавале и уништавају нашу војску и државу.

6. Војни синдикат Србије, увек ће бити на страни народа и бориће се у складу са војничком заклетвом за очување уставног поретка, територије, целовитости Србије и слободу свих њених грађана.

7.Косово и Метохија су неотуђиви део српске територије и било какво прекрајање граница мимо уставних овлашћења сматраћемо чином велеиздаје. Како због дате заклетве тако и обавезе према колегама које су дале своје животе за Косово и Метохију.

О одлукама и даљим активностима правовремено ћемо обавештавати чланство и јавност.