ВОЈНИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ ТРАЖИ САСТАНАК СА ПРЕДСЕДНИКОМ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРОМ ВУЧИЋЕМ

Поводом најновијих натписа у појединим таблоидима у којима се на најприземнији начин напада репрезентативни Војни синдикат Србије, саопштавамо да су они класичан спин и ноторна лаж и да су слога и морал чланства синдиката у борби за своја права на високом нивоу.

Тачно је да је незнатан део чланства застрашен и да је подлегао притисцима ВБА и појединих команданата који су их злоупотребом службених положаја присилили да напусте синдикат али саопштавамо јавности и чланству да нема разлога за велику бригу јер је закон на нашој страни. Истовремено позитивно смо изненађени приливом новог чланства. Овом приликом обавештавамо професионалне припаднике војске да постоји начин да буду чланови Војног синдиката Србије, а да то не зна послодавац, односно ВБА, о чему се дискретно могу информисати у синдикату.

Очигледно је да тајна операција ослабљивања Војног синдиката Србије коју предузима ВБА, не даје жељене резултате па је злоупотребом сарадничких таблоида који су нас и раније нападали покушана дискредитација руководства нашег синдиката. Овом приликом констатујемо да су управо ти лажни натписи доказ да иза напада на Војни синдикат Србије стоји Ђуро Јованић и злоупотреба ресурса ВБА која је поново компромитована и деконспирисана. Готово сваки припадник војске, високи официри али и генерали одлично знају да је председник нашег један од најчасних старешина, највиших моралних и професионалних особина који је у борби за бољи положај својих колега и права професионалних припадника војске, поднео највећу жртву. То се нажалост не може рећи за директора ВБА Ђуру Јованића којег такође сви добро познајемо, али по злу.

Овом приликом поручујемо нападачима да оно што Новица Антић, износи у јавности нису његови лични ставови, већ ставови органа синдиката. Зато је безначајно што је предмет напада таблоида Новица Антић, јер ко год да је на челу Војног синдиката Србије, и даље ћемо инсистирати на колективном уговору, бољем положају српских војника и јакој Војсци Србије, од чега нећемо одустати колико год притисци на нас били јаки.

Позивамо надлежно тужилаштво и државне органе да реагују на злоупотребе и кривична дела против права по основу рада и синдикалног удруживања која у овом тренутку чине припадници ВБА. Сматрамо да је најбоље да се наводи о кривичним делима војних старешина које је ових дана изнео Војни синдикат Србије, провере пред надлежним правосудним органима и институцијама којима је у надлежности заштита права грађана.

Имајући у виду позив Председника Републике свима који проблеме желе да решавају дијалогом, као и чињеницу да је Влада у техничком мандату, а Народна скупштина још увек није конституисана, овом приликом позивамо Команданта Војске Србије, да прими делегацију репрезентативног Војног синдиката Србије, саслуша нас и помогне да се криза у односима представника запослених у војсци и менаџмента војске превазиђе.