САСТАНАК СА КРОВНОМ ОРГАНИЗАЦИЈОМ ВОЈНИХ СИНДИКАТА ЕУ

На маргинама конгреса Светске ветеранске организације који се у периоду од 6.-10. марта одржава у Београду, председник Војног синдиката Србије, састао се са председником кровне организације војних синдиката и удружења Европске уније -“EUROMIL”, господином Емануелом Јакобом, са којим је разговарао о унапређењу положаја и права војних синдиката у Србији, у складу са Европском социјалном повељом о којој је Србија донела закон, другим ратификованим међународним конвенцијама у препорукама Европске комисије које се односе на унапређење права, положај и заштиту представника припадника оружаних снага и запослених у оружаним снагама.

Уједно је разговарано о стању војног синдикализма у Србији, и односу надлежних државних органа према синдикату у војсци.

Господин Јакоб, позвао је представнике репрезентативног Војног синдиката Србије, да у статусу посматрача буду гости на генералној скупштини организације “EUROMIL”, у Риму, 28. априла 2023. године.