ВСС ЗАХТЕВА ХИТНУ РЕАКЦИЈУ ТУЖИЛАШТВА У ВЕЗИ СА ПРИСИЛНИМ ВАКЦИНИСАЊЕМ У ВС

Војни синдикат Србије, упутио је данас ургенцију и захтев за хитно поступање Вишем јавном тужилаштву у Београду, Посебном одељењу за сузбијање корупције у коме тражи хитну реакцију овог јавнотужилачког органа по пријави коју је против генерала Милана Мојсиловића, поднео дана 17. маја 2021. године, и моментално спречавање присилне вакцинације која се над припадницима Војске Србије, по наређењу начелника Генералштаба ВС генерала, спроводи непрекидно од 17. маја 2021. године.

Војни синдикат Србије обавештен је и јутрос од припадника Војске Србије да се у јединицама ВС лоцираним у Сомбору, Зајечару, Пожаревцу, Ужицу и другим местима у Србији и поред саопштења Заштитника грађана да вакцинација може да буде само афирмативна, а никако присила и условљена санкцијама, и даље врши присилна вакцинација професионалних припадника ВС, те да се они који из личних разлога не желе да се вакцинишу вакцинама које су још увек у фази клиничког испитивања и које су од државе Србије препоручене, а не обавезне, злостављају, кажњавају и дискриминишу на различите начине.

Војни синдикат Србије подржава и поздравља напоре државе да омогући масовну имунизацију становништава против опаког вируса “Сovid-19“и више пута до сад је позвао своје чланове и припаднике Војске Србије да се вакцинишу, али поред тога сматра да нико ни под којим условима не сме да доведе у питање или грубо угрози основна људска права гарантована Уставом, од Србије потврђеним међународним уговорима и законима, па макар то био и начелник Генералштаба Војске Србије који је по својој функцији дужан да Устав и законе поштује и спроводи, а не да их грубо крши.