ВОЈНИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ НА НАУЧНОМ СКУПУ О НАТО АГРЕСИЈИ

Представници Војног синдиката Србије, узели су данас активно учешће на другом научном скупу под називом „Да се вечно памти – НАТО агресија на СРЈ – Републику Србију“.

Научни скуп одржан је у организацији Факултета за пословне студије и право из Београда и Института за српску културу из Приштине.

Скуп је био међународног карактера, а због значаја за историју нашег народа и наше војске, од ове године је подржан и од Војног синдиката Србије, који ће убудуће активно радити на томе да се сећање на неправду и злочин који нам се десио тог 24. марта 1999. године не заборави.

Скуп је отворен минутом ћутања за жртве НАТО агресије, а на њему су учествовали и говорили проф. др Дана Грујичић, пензионисани генерали Војске Србије Бранко Крга, Спасоје Смиљанић, Миодраг Гордић, Стојан Коњикивац, бивши начелник центра за обавештавање Аврам Израел, проф.др Мирјана Анђелковић Лукић, руски генерал – пуковник Михајлов Александр Георгијевич, главни уредник међународне информативне агенцине Ветеранске Вести из Москве Вјачеслав Калинин, проф.др Татјана Александровна Сенјошкина професор са Крима, домаћини скупа проф.др Драган Танчић из Института за српску културу из Приптине, декан Факултета за пословне студије и право проф.др Милан Радосављевић, и други.

Војни синдикат Србије, на скупу је представљао председник ВСС Новица Антић.

Општа порука и закључак са скупа је да злочин који је од стране НАТО агресора извршен над нашом земљом и народом, који је учињен супротно свим принципима и правилима међународног права, никад не смемо заборавити и да смо обавезни према будућим нараштајима да негујемо сећање на ову националну трагедију и херојску борбу наше војске и боримо се свим расположивим средствима да кривци за овај злочин кад тад буду кажњени.