Усвојена Иницијатива Влади Републике Србије- повећавају се плате и здравственим радницима у Војсци Србије

Најава Председника Републике да ће Влада Републике Србије повећати плате здравственим радницима запосленим у Војсци Србије и Министарству одбране за 10 одсто од првог априла одлична је вест са неколико апспеката.

Коначно је донета одлука да се наше колеге не осећају грађанима другог реда. Усвајање иницијативе Војног синдиката Србије да се исправи неправда нанета запосленима у војном здравству и повећају плате, као и њиховим колегама који су запослени у Министартсву здравља- добар је корак ка превазилажењу личних сујета и доношења одлука у свеопштом интересу. Посебно у тешком тренутку у коме се Србија налази услед пандемије корона вируса. Уједно захваљујемо се на разумевању Влади Републике Србије и председнику државе, с обзиром да министар одбране Александар Вулин и менаџмент Министартства одбране, који су главни кривци за катастрофално материјално стање припадника ВС- ни речи нису прозборили у корист права запослених.


Војни синдикат Србије и даље ће конструктивно давати предлоге који се односе на свеопште национално добро и државне интересе, штитећи елементарна радна и људска права запослених.