САРАДЊА ВОЈНОГ СИНДИКАТА СРБИЈЕ СА КОЛЕГАМА ИЗ РУСИЈЕ, САДА НА ЈОШ ВИШЕМ НИВОУ

На позив председника Асоцијације синдиката правосудних органа, полиције и безбедносних служби Руске Федерације, Алексеја Лобарева, руководства Привредне коморе Москве (ИЦЦИ) и Координационог савета сфере недржавне безбедности Русије, председника Дмитрија Е. Галочкина, и представника јавних војних ветеранских организација Русије, Вјачеслава Калинина, председник Војног синдиката Србије, Новица Антић, боравио је у тродневној посети Русији.

У организацији колега из синдиката безбедносних и ветеранских организација Русије, у Москви је одржан округли сто на коме се разговарало о питањима интеракције у вези спровођења закона Русије и Републике Србије у безбедносном сектору, а тема су били и заједнички пословни, културни и спортски пројекти попут организације међународних војних и ветеранских спортских игара у Србији.

Током продуктивне размене искустава и важних информација, учесници округлог стола такође су испитали питања праксе запошљавања отпуштених службеника безбедносних служби и њихове преквалификације, а било је речи и о примерима непоштовања права запослених у сфери безбедносних и војних служби и незаконитим притисцима на њихове представнике, као и методама њихове заштите.

Вјачеслав Калинин, заменик шефа московског градског огранка Боево Братство и главни уредник новинске агенције Ветеранске Вести, изнео је занимљиве предлоге за одржавање заједничких догађаја ветерана за спровођење закона из области безбедносног сектора Русије и Републике Србије.

У име Војног синдиката Србије, Новица Антић, уручио је Алексеју Лобареву, Вјачеславу Калинину и Дмитрију Галочкину пригодне медаље, а председник Војног синдиката Србије, награђен је граматом Савеза десантника Русије потписаном од хероја Совјетског савеза Генерала Востротина, Савеза специјалне јединице Зелене Беретке и редакције Ветеранских Вести.

Од стране Алексеја Лобарева, председнику Војног синдиката Србије, уручен је ауторски поклон сроским колегама књига „Сарадња прозорљивих људи са полицијом и специјалним службама“ (са заједничким међународним речником).

Предложено је да се у фебруару 2020 године, у Београду, одржати проширени састанак наше међународне асоцијације синдиката безбедносних структура, на коме ће се сажети резултати рада за 2019. годину и размотрити питање уласка у наше редове неколико синдиката из Европе и једне веома удаљене стране силе.

Председника Војног синдиката Србије, примио је и Руководилац Департмента Обшествене (јавне) палате Руске Федерације, Денис Кирис, са којим је разговарано о унапређењу сарадње и учешћа у заједничким пројектима неговања традиционално пријатељских односа и историје руског и српског народа.

Руски синдикати безбедносних служби Русије и ветерани већ су започели рад на припреми узвратне посете Београду!