ВОЈНИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ ЧЕСТИТАО ВУЛИНУ ДАН ВОЈСКЕ КРИВИЧНОМ ПРИЈАВОМ

Војни синдикат Србије, поднео је данас Републичком јавном тужиоцу, кривичну пријаву против министра одбране Александра Вулина због постојања основане сумње да је починио кривично дело „Спречавање политичког, синдикалног и другог удруживања и деловања“  из члана 152. став 2. у вези става 1. у вези члана 112. став 3. Кривичног законика.

У поднетој кривичној пријави министар Вулин основано се сумњичи да је злоупотребљавајући положај министра, а супротно законима и датој заклетви члана Владе, свесно и са очигледном намером да омета и спречи деловање најбројнијег и јединог репрезентативног Војног синдиката Србије, на законом недопуштен начин дана 15.04.2019. године, донео решење о одузимању репрезентативности Војном синдикату Србије и предузео друге законом недопуштене радње да се омета и потпуно спречи рад овог синдиката који делује у систему одбране.

Војни синидкат Србије, до сад је поднео више кривичних пријава против министра Вулина, због најгрубљих облика кршења Устава, међународног права и закона, али се по њима не поступа. Крајње је време да се надлежне државне институције, а најпре Народна скупштина и надлежна јавна тужилаштва огласе овим поводом и преиспитају незаконито и криминално поступање овог министра, као и да покрену поступак његовг разрешења са ове важне државничке функције.

Стојимо на становишту да је министар Вулин најгори министар у историји наше славне и мученичке војске, и да је својим дилетанстким поступцима и криминалним понашањем као и разним непримереним аферама, у периоду свог мандата, нанео ненадокнадиву штету угледу Војске Србије, у земљи и иностранству, Влади Србије чији је члан и Председнику Републике који се по Уставу и законима налази на челу наше војске.