ИНФО СЛУЖБА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ ПОЛИТИЧКИМ ДЕЛОВАЊЕМ КРШИ УСТАВ И ПРАВА ЗАПОСЛЕНИХ У ВОЈСЦИ

У свом јучерашњем саопштењу Информативна служба Министарства одбране по ко зна који пут је показала и доказала да је у служби политиканства и оних који на најгубљи начин крше Устав, законе и елементарна права и слободе професионалних припадника војске и независних организација какве су репрезентативни синдикати.

Више је него очигледно да се неко у Министарству одбране препознао као кривац за вишегодишње ометање и грубо гажење елементарних права запослених у војсци и то што они од 2015. године, своја права из радног односа једини у јавном сектору не могу да уреде кроз колективни уговор.

У потпуности разумемо панику и страх актуелног менаџмента Министарства одбране, који је са разлогом забринут што ће припадници војске 17. децембра, заједно са својим пунолетним члановима породица коначно бити у прилици да тајним гласањем дискретно санкционишу оне који су нашу војску у последњој деценији понизили и десетковали за преко 12000 професионалаца. Оне који су у касарне доводили криминалце да увежбавају гађање, који су одговорни за смрт посаде пилота Мехића и Дејана Стојковића, због којих професионални припадници војске немају топли оброк и регрес, накнаду превоза у реалном износу, који су их незаконито затварали у касарне и одвајали од породица по неколико месеци и за бројне друге проблеме са којима су се запослени у војсци сусретали и борили последњу деценију.

Војни синдикат Србије је респектабилна репрезентативна организација запослених у одбрани која не манипулише подацима које пласира у јавност, а податак о одливу кадра на који смо се позвали јавности је недавно саопштио лично начелник Генералштаба, у једном од ТВ гостовања на јавном сервису. Такође, по ко зна који пут указујемо челним људима система одбране да је основно право и делокруг синдиката политика, пре свега она социјална и да би лекције о томе коме приличи, а коме не, да се бави политиком најпре требало делити онима који су своје највише војне положаје и генералске чинове политизовали и злоупотребили учешћем на политичким митинзима.