Састанак представника Војног синдиката Србије и Министарства одбране

На позив Војног синдиката Србије министру одбране др Небојши Стефановићу, дана 11.05.2021.године одржан је састанак у просторијама Министарства одбране којем су поред представника Војног синдиката Србије присуствали представници правне управе Министарства одбране и сектора за људске ресурсе.

По овлашћењу министра одбране састанком је руководила помоћница министра за људске ресурсе госпођа Катарина Томашевић.

На састанку се прелиминарно говорило о условима и могућностима под којима би се отпочели преговори за закључење колективног уговора за запослене у Војсци Србије.

Катарина Томашевић је на састанку упознала представнике Војног синдиката Србије да је Министарство одбране уважило Иницијативу Војног синдиката Србије да се у будуће за постављења и унапређења, уважавају и признају звања и дипломе стечене у цивилним школама, што је до сада многима била озбиљна препрека за напредовање у каријери.

Разговори Министарства одбране и јединог репрезентативног синдиката у систему одбране, настављају се већ следеће недеље. Тема будућих разговора је закључење колективног уговора и остале активности на унапређењу социјално-економског и радно-правног статуса запослених у Војсци Србије.