ПОРЕД ВСС, ВУЛИН РЕШЕН ДА СЕ ОБРАЧУНА СА УН И ЕУ

Одговор на реакције Министарства одбране у вези са поступком заштите ВСС пред МОР, од 17 октобра

ПОРЕД ВСС, ВУЛИН РЕШЕН ДА СЕ ОБРАЧУНА СА УН И ЕУ

Да су его, сујета и лични интереси Александра Вулина изнад Устава, од Србије ратификованих међународних конвенција, закона и интереса наше војске и државе, јасно показује последња реакција Вулинове ПР кухиње, оличене у Управи за односе са јавношћу МО, на обавештење о реакцији Међународне организације рада на притиске према Војном синдикату Србије.

У недостатку аргумената и паничном страху јер су се насиље и криминал које годинама спроводи над припадницима војске обелоданили, Вулинова ПР кухињаМО, прибегава политикантским и непрофесионалним саопштењима пуним ароганције у којима се не преза у нападима и на организацију Уједињених нација.

Вулин би од Србије најрадије направио резерват  у коме важе само његова правила, што је показао и израдом нацрта новог Закона о Војсци Србије, који поред тога што је незаконито израђен у министровом техничком мандату, садржи бројне неуставне и дискриминишуће одредбе као и одредбе којима се умањује достигнути ниво основних грађанских права и слобода. О сагласју са законима ЕУ сувишно је говорити. Да је то тако, доказује се тренутним стањем у Министарству одбране и Војсци Србије коју је грубим кршењем њене политичке неутралности, нарушавајући сва правила њеног функционисања, целу подредио својим личним и политичким интересима и свакодневно је злоупотребљава у своје политичко-маркетиншке сврхе.

Нама су држава и војска на првом месту и зато смо одлучни у намери да без обзира на цену борбе, бранимо Уставни поредак земље којој смо се заклели на верност и права наших колега, породица и деце.

Очигледно је да се Вулин уплашио реакције међународних институција које директно указују на његову одговорност као и због тога што на њих не може да утиче као што утиче на поједине судове у Србији, а нарочито оне преке, самозване и неуставне који су му непосредно потчињени као инквизиција

Јасно нам је да би Вулин највише волео да ВСС заувек заћути, али на жалост то задовољство му нећемо пружити јер своју земљу и војску волимо и поштујемо више од њега који мора схватити да је пролазан.

Штета и губици у људству које је наша војска претрпела у време министровања Александра Вулина, већи су него у ратовима у којима смо учествовали у годинама иза нас и то је факат. Вулину мора бити јасно, да прогоном и нападима на Војни синдикат Србије, неће и не може спречити отпор припадника војске према његовом штетном деловању и урушавању Војске Србије, јер Војску Србије и Војни синдикат Србије, чине људи који су Србију бранили онда кад је то било најпотребније, што се не може рећи за оног који о судбинама тих људи данас одлучује.