ЗНАЧАЈАН КОРАК КА ИСТОРИЈСКОМ СПОРАЗУМУ

Данас је у Министарству одбране потписан споразум о просторно-техничким и другим условима за рад најбројнијег синдиката у одбрани, Војног синдиката Србије.

Споразум су потписали државни секретар Александар Живковић и председник Војног синдиката Србије, Новица Антић.

Овим споразумом, уз посредовање Ане Брнабић, председнице Владе Републике Србије, поред просторно-техничких и других услова неопходних за рад централе и више од 50 подружница првог репрезентативног синдиката у Војсци Србије, превазиђене су и многе несугласице у односима са Министарством одбране, које су озбиљно ометале деловање ВСС и због којих смо били приморани на непопуларне методе борбе за своја права гарантована међународним конвенцијама и законима.

Овим гестом Владе направљен је значајан искорак ка историјском потписивању првог у историји колективног уговора за запослене у делатности одбране чијим преговорима приступамо наредних месеци и који ће значајно побољшати радни, социјални и материјални статус запослених у Војсци Србије.

Захваљујемо се председници Владе, Ани Брнабић, која је имала разумевања и стрпљења за проблеме и потребе припадника наше војске и која је њиховом решавању у протеклим двомесечним прилично тешким преговорима приступила крајње рационално и државнички одговорно, при чему је инсистирала на међусобном разумевању и поштовању закона.

У нади да ћемо у наредној фази преговора у атмосфери међусобног разумевања доћи до историјског договора за српске војнике у решавању њихових проблема, истичемо да је Управни одбор Војног синдиката Србије као и до сада испред себе поставио две светиње – државне интересе Србије и српског војника.

Војни синдикат Србије се захваљује својим члановима на несебичној подршци и разумевању проблема кроз које је Војни синдикат Србије пролазио у протеклом