НАСТАВЉА СЕ ПРОГОН СИНДИКАТА

Неуставни, преки Војно-дисциплински суд, данас је на дан убиства Славка Ћурувије покушао да „пресуди“ писаној речи, јавности, слободи говора и синдикалним правима. Монтирано и незаконито „суђење“ генералном секретару Предрагу Јевтићу, једном од челних људи ВСС одржано је данас у казамату од суднице површине десетак квадрата како би се онемогућило присуство јавности и синдикалних представника. Симболично прогонитељ синдикалних активиста и часних српских војника министар одбране Александар Вулин, задојени јуловац и водећи капиталиста међу социјалистима хтео је да нас подсети, у овом дану страдања српског новинарства ко је био министар информисања 1999.године. Да и 20 година касније, у години када у Србији синдикални покрет доживљава свој највећи прогон у савременој европској историји није искорењена атмосфера која је претходила стрељању Славка Ћурувије. Под несрећним Вулином дешавају се и преседани који исписују, на жалост историју српског војничког бесчашћа. У том жалосном писанију дезертери прогоне часне српске војнике, суди им непостојећи суд, гази се Устав, уступа вековна српска територија.

Суђење Новици Антићу, председнику ВСС је управо такав пример за који смо благовремено упозоравали да ће имати далекосежне и дугорочне последице. Најскорији отказ Драгану Илићу, председнику синдиката „Застава оружје“ у Крагујевцу само зато што се успротивио покушају пљачкашке приватизације војне фабрике основане 1853.године, наставак је тортуре Александра Вулина и његових слепих послушника. Остаће забележено у историји поменутог бешчашћа да је генерал Мојсиловић, начелник Генералштаба ВС за рачун пролазних политиканата спроводио правну тортуру над часним припадницима Војске Србије и синдиката. То је исти онај генерал који је ономад климао главом када је његов министар Вулин позивао војску да се обрачунава са сопственим народом. То је исти генерал који ћути док његов омиљени министар Вулин даје Шиптарима вековне српске територије и залаже се за противуставно и издајничко прекрајање граница. Кога онда чуди што је генерал Мојсиловић катализатор прогона часних српских војника и синдикалаца!? Што је под његовом директном командом ВДС у Новом Саду, што се преко ове агипроповске творевине прогањају и из ВС отпуштају људи са најбољим резултатима и најбољи у класи.

ВСС као једини репрезентативни синдикат адекватно ће одговорити на све противправне и неуставне прогоне. На част и војнички кодекс оваквих генерала одавно више не рачунамо. А свака батина, каже српска историја-има два краја.